22 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

TAKMIČARI CBS TEŠANJ: Briljirali na Svjetskom kupu kick-boksa u Mađarskoj

CBS Tešanj briljirao je na nedavno održanom Svjetskom kick-boks kupu u Szegedinu (Mađarska). Takmičari su osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju.

Ove medalje došle su na 20. godišnjicu od osnivanja CBS Tešanj kao plod mukotrpnog rada, kako takmičara tako i stručnog štaba.

Ovo je najbolji rezultat Tešnjaka na međunarodnoj kick-boks sceni, koji se dugi niz godina nalaze rame uz rame sa evropskim i svjetskim renomiranim klubovima. S ovim rezultatom CBS Tešanj dokazuje da se trud, rad i upornost uvijek isplati.

-Ovo je najjače klupsko takmičenje i prezadovoljan sam ostvarenim rezultatima. Jasmina Merdić je osvojila zlatnu medalju u kategoriji seniora, Džejlana Piro zlatnu medalju u kategoriji stariji kadeta kao i Hajrudin Čamdžić koji je morao da se zadovoljiti bronzanom medaljom. Ovo su više nego dobri rezultati imajući u vidu da je Hajrudin u polufinalnom meču radio sa evropskim prvakom.

Zahvaljujem se Opštini Tešanj koja daje veliku podršku našem klubu – kazao je Elvedin Dubravac, trener CBS Tešanj.

Tešnjaci se neće zaustaviti samo na ovom takmičenju. Očekivati je u narednim mjesecima nekoliko zlatnih medalja s velikih turnira.

-Mi planski imamo nastup na Balkan Openu u Tešnju i na Balkanskom prvenstvu u Nišu 20. juna. Nakon toga čeka nas Svjetsko seniorsko prvenstvo u Beogradu u oktobru, na kojem će učešće uzeti i naša reprezentativka Jasmina Merdić.

Što se rezultata tiče vidjet ćemo. Naravno da očekujemo medalje, ali puno igra ulogu kakav je žrijeb i naravno koliko ćemo imati sportske sreće na žrijebanju – istakao je Dubravac.

(sportprimus.ba)

Povezane vijesti

Najnovije vijesti