23 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Takmičari klase 1150 N bojkotuju Rally Tešanj

U petak su organizatori 2. Relija Tešanj objavili listu posada koje su se do toga trenutka prijavile za ovo takmičenje. Ono što je mnogima čudno je da na listi nema nijednog imena iz klase 1150 N, koja je inače najbrojnija po broju takmičara u Šampionatu Srbije generalno, ali i u disciplini reli.

Poznato je da je SAKSS doneo odluku o izmenama pravila Aneksa A da se od ove sezone vozi jednogrli karburator, a to je izazvalo nezadovoljstvo kod vozača, o čemu smo već ranije u par navrata pisali. Negodovanje je izazvala sama činjenica da će to previše usporiti automobil u čemu su se svi takmičari klase složili, ali i to da ih niko od čelnika saveza nije kontaktirao povodom donošenja te odluke, koja se njih direktno tiče.

”Kao što znate uputili smo zvanični dopis SAKSS-u da nam izađe u susret i izmeni ovo pravilo koje nikome ne odgovara i oko toga smo se svi složili i potpisali dopis. Međutim, desilo se ono čemu smo se najmanje nadali, a to je da u roku od sedam dana nismo dobili nikakv odgovor, kako od čelnika saveza, tako ni od predstavnika vozača.” rekao nam je Tomo Nikitović koga smo ovom prilikom kontakirali da nam kazu nešto konkretnije o samom izostanku sa ovog relija. ”Jako smo razočarani odnosom prema takmičarima u klasi, tako da smo rešili da preskočimo reli u Tešnju i da u ponedeljak uputimo zvaničan dopis Ministarstvu za Omladinu i Sport.

Nadamo se da će nam oni izaći u susret, prepoznati naš problem i rešiti ga u najkraćem mogućem roku, kako bismo mogli da nastavimo da se takmičimo u ostatku sezone.”

RallyMagazinTeam

Povezane vijesti

Najnovije vijesti