15.1 C
Tešanj
Utorak, 5 Marta, 2024

Taksista nokautirao kolegu pred mušterijama: “Nemamo zaštitu, samo dobivamo batine”

Od udaraca sam pao na zemlju i nakratko izgubio svijest. Sve sam prijavio policiji. Napad se zbio pred zaštitarima Lučke uprave, priča napadnuti taksista

Oko 14 sati u splitskoj luci došlo je do teškog incidenta na Gatu svetog Duje. Licenciranog taksista napao je nešto stariji kolega koji, kako za Dalmatinski portal, tvrdi napadnuti, radi na crno i nije platio Lučkoj upravi koncesiju za obavljanje djelatnosti.

– Stigao je katamaran s putnicima s Hvara. On me prvo verbalno napao i opsovao, a potom me je nekoliko puta udario šakom u glavu. Sve se dogodilo kada sam krenuo uzeti kufer strankama. Od udaraca sam pao na zemlju i nakratko izgubio svijest. Sve sam prijavio policiji. Napad se zbio pred zaštitarima Lučke uprave. Nisu reagirali. Mi smo Lučkoj upravi platili za obavljanje djelatnosti na njihovom području, ali nemamo nikakvu zaštitu, samo dobivamo batine. Sličan je napad bio i prošlog tjedna. Ja se za dva, tri dana vraćam na cestu, što ću, moram raditi, ispričao je napadnuti splitski taksist.

Evo što je odgovorila policija na upit Dalmatinskog portala:

– Na Gatu sv. Duje oko 14 sati evidentirali smo događaj u kojem je 33-godišnjak narušavao javni red i mir tako da je verbalno, a zatim i fizički napao 26-godišnjaka. 33-godišnjak je kriminalistički obrađen i protiv njega će nadležnom Općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te mu je izdana naredba o određivanju mjere opreza u odnosu na oštećenog, odgovorila je policija, prenosi Index.hr.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti