21.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Tandem iz BiH ukrao bicikle vrijedne 120.000 eura

Njemačke vlasti podigle su optužnicu protiv državljana Bosne i Hercegovine koji su od decembra mjeseca krali električne bicikle i skutere, a čija je vrijednost 120.000 eura.

Oni su nakon opsežne policije akcije uhapšeni prije par dana, a njemački mediji navode da je riječ o 35-godišnjem muškarcu i 58-godišnjoj ženi.

Naime, još februara ove godine, policija u Hajlbronu je pokrenula opsežnu akciju jer su posljednjih mjeseci imali ogroman broj prijava ukradenih bicikala. Nakon detaljne istrage, ušli su u trag državljanima Bosne i Hercegovine. Otkrili su da je 35-godišnjak, koji živi u BiH, namjenski dolazio u Hajlbron i odsjedao kod 58-godišnjakinje odakle je odlazio u svoje pohode. Nekada je skoro svake noći krao po nekoliko bicikala.

Njih dvoje su uhapšeni prije par dana na adresi na kojoj je prijavljena 58-godišnjakinja, a gdje su pronašli 12 bicikala i dva skutera. Neki od bicikala su već bili očišćeni i spakovani za transport i preprodaju. Osumnjičeni su već smješteni u pritvor, a policija je proširila istragu i na okolna mjesta kako bi utvrdili da li je ovaj dvojac odgovoran i za slične krađe u okolini.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti