5.3 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Tavom tukao ženu, sjekirom pokušao ubiti rođaka, a brata polio benzinom

Kantonalni sud u Zenici, osudio je T. H. na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine zbog nasilja nad suprugom i njenom djecom, tuče sa rođakom kojeg je pokušao ubiti sjekirom i sukobom sa bratom kojem je razbio auto i polio ga benzinom.

Ovom prvostepenom i nepravosnažnuom presudom izrečena mu je kazna zbog produženog krivičnog djela nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje tuđe stvari, pokušaj ubistva.

Prema presudi on je u 28. oktobra 2023. godine oko 12 časova u zeničkom mjestu Gradište, u kući u kojoj živi sa A. S. i njenih petoro djece, galamio na ženu: “Ku*o, ku*o, ideš po selu da te nagovaraju žene”, a zatim pobacao posuđe sa radnog stola u kuhinji te se razbilo staklo i rasulo po podu.

Potom je rukom udario u prozor koji se takođe razbio, a staklo se rasulo.

Nasilnik je sa radnog stola uzeo tavu kojom je udario ženu po lijevoj butini, dok su se njena djeca nalazila u drugoj sobi.

Zatim joj je zaprijetio da će joj zaklati djecu, braću, majku i sve što joj je drago ako ga prijavi policiji.

Takođe i što je sledeći dan, ljut što ga je probudio plač djeteta počeo galamiti na ženu govoreći :”J***m ti boga, džamiju, mater, što dijete plače”, a zatim uzeo njen telefon i razbio ga.

Ženu je nastavio vrijeđati govoreći : “Ku*o, ku*o”,  pa joj je prišao dok je na podu u naručju držala i smirivala dijete pa ju je udario šakom u lice i slomio joj dio zuba.

Isti dan u podnevnim satima, dok se nalazio u svom autu, a djeca A. S. na zadnjem sjedištu, čekajući da žena dođe iz kuće, udario je njeno dijete jer je bio ljut što je uzimalo oklop od motorne pile, a dijete je zadobilo povrede i išla mu je krv na nos.

Dijete je udario rukom dva puta po licu i povukao rukom za uho, a kada je u auto ušla A. S., nasilnika je rukom uhvatila za ruku da joj ne udara dijete, govoreći: “Šta ti je, šta si poludio, nećemo ići”, ali je nije poslušao već je upalio auto i krenuli su.

Nasilnik se tu nije zaustavio pa je taj dan ispred kuće kada su A. S. i djeca izašli iz vozila i ušli u kuću, autom naglo startao i kočio više puta, pa dva puta vozilom udario u betonske kocke ispred kuće.

Zatim je autom sišao niz njivu, pa se vratio pješke, iz podruma uzeo sjekiru, ušao u kuhinju gdje se nalazila A. S. i razbio trpezarijski sto.

Potom je izašao u hodnik i sjekirom razbio ormarić za obuću, pa izašao iz kuće. Pola sata kasnije u dvorištu ispred kuće u kojoj živi glasno je govorio komšinicama: “Šta gledate, j***m vam majku, šta vam nije jasno, da vam pojasnim”, a zbog čega se nekoliko komšinica sklonilo sa seoskog puta.

Kada mu je iz kuće izašao stric H. S. i njegov sin H. S., nastavio je galamiti i govoriti: J***m mater svima”, a kada su mu rekli da prestane rekao je “To se ne odnosi na vas”. Nakon toga su sva trojica došli na seoski put gdje je došlo do fizičkog sukoba.

Kada su se razdvojili i otišli kući, optuženi je uzeo sjekiru došao na put i oštećenog sjekirom više puta pokušao udariti oštricom po glavi govoreći: “Ubiću te”.

Isti dan napao je i brata H. H. koji sa porodicom živi na drugom spratu.

Nakon verbalne rasprave i naguravanja zbog njegovih prijetnji rođacima, uzeo je sjekiru i njome udarao više puta po bratovom autu.

Zatim je uzeo dvije litre benzina i posuo po sebi i po glavi oštećenog koji je zbog bola i pečenja u očima, otrčao kod komšije da ispere oči, pišu Nezavisne novine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti