18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Tešnjaci organizuju doček nove godine uz bogatu tombolu i čaj

U Tešnju već tri godine zaredom po nekoliko hiljada ljudi izađe na ulice da “na otvorenom” dočeka Novu. Ove godine organizatori očekuju još više, posebno mladih ljudi. Između ostalog i zbog novogodišnje tombole, jer će najsretniji dobitnik besplatno polagati vozački ispit u jednoj od lokalnih auto-škola. Osmislili su i to organizatori slavlja u Tešnju, tamošnje Udruženje Stari Grad, a cjelokupan program će koštati samo nekoliko hiljada maraka.

Do sada je slavlje bilo organizirano na najvećem gradskom parkingu ali će im ove godine općinska administracija najvjerovatnije odobriti lokaciju koju su tražili, prostor na ulazu u Stari Grad.

– Vjerujte da smo prvi put, 2008. godine pozvali ljude da dođu bez ikakvog programa. Napravili smo čaj i dijelili im, ali ipak je bilo lijepo, kaže predsjednik tešanjskog Udruženja, Zoraid Mehičić.

Narednih su godina Općini sami nudili projekte i isposlovali da im se simboličnim iznosom iz budžeta, pokriva dio troškova organizacije.

– Bit će nam za ovu godinu isplaćeno 1.250 KM. Međutim, imamo i sponzore jer će sve ukupno koštati oko 6.000 KM. Svirat će naši lokalni bendovi, imat ćemo vatromet i tombolu. Nagrada je besplatno polaganje vozačkog ispita za “B” kategoriju. Imat ćemo i Djeda Mraza koji će djeci dijeliti novogodišnje paketiće.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti