Tešanj bogatiji za specijalistu ortodoncije

Tešanj bogatiji za specijalistu ortodoncije

19
0
PODIJELI

Dana 8.1.2021. god. dr. Sadik Begovic je položio specijalistički ispit iz Ortodoncije i stekao zvanje specijalista ortodoncije. Specijalistički staž obavio je na Dentalnoj klinici Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci pod mentorstvom profesora Univerziteta u Beogradu Dr.sci specijaliste ortopedije vilica Branislava Glišića.
Dr.Sadik Begović rođen je 5.oktobra 1968. u Tešnju, gdje je završio osnovnu školu. Srednju medicinsku školu završio je u Doboju, a Stomatološki fakultet u Sarajevu. Bio je stipendista naše ustanove od 1991.godine. Za vrijeme agresije na BiH prekida studij i vraća se u Tesanj. Nakon demobilisanja nastavlja studij u Sarajevu gdje diplomira 1998.godine.
Za vrijeme studija bio je demonstrator na katedri za oralnu patologiju i parodontologiju na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu.
Uposlenik je naše ustanove od 1998.godine kao doktor stomatologije u primarnoj polivalentnoj stomatološkoj zdravstvenoj zaštiti. U periodu 2015.-2017.bio je na poziciji rukovodioca Službe za zdravstvenu zaštitu usta i zuba.
Certificirani je ITOP trener (Individualni Trening Oralne Profilakse) ITOP BASIC 2008.te ITOP ADVANCE 2015.
Jedan je od osnivača SSSDMIS ZDK (Samostalnog strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije), član UO i predsjednik podružnice sindikata doktora u našoj ustanovi, kao i član pregovaračkog tima prilikom potpisivanja prvog kolektivnog ugovora za ljekare u Vladi ZDK.
Oženjen je i otac četvero djece.

NEMA KOMENTARA