21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Tešanj dobija novi hotel: Vrijednost investicije milion KM

Tešanj u junu dobija novi hotel, čime će ova općina dobiti mogućnost za proširenje turističke djelatnosti.

Riječ je o hotelu visoke kategorije za poslovni svijet sa pratećim sadržajem, čiji je investitor Silk-trade d.o.o. Tešanj. Vrijednost ove investicije je milion KM.

“U pitanju je izgradnja Boutique Hotela u sklopu poslovnog centra Ukus u Tešnju. Uvidjevši nedostatak smještajnih kapaciteta ovakvog tipa na područje općine Tešanj odlučili smo se za pomenutu investiciju. Hotel je zamišljen kao Boutique Hotel malog kapaciteta, ali visokih standarda po pitanju usluge i opremanja i sa svim pratećim sadržajima koji su neophodni za hotel takvog tipa”, kaže u razgovoru za eKapija.ba izvršni direktor Silk-Trade d.o.o. Tešanj Tarik Širbegović.

Inače poslovni centar Ukus se nalazi u industrijskoj zoni Bukva u Tešnju, a u sklopu njega se već nalazi restoran Ukus sa ljetnom baštom, slastičarnom, supermarketom, frizerskim salonom, apotekom….

Ukupna površina hotela sa pratećim sadržajima je 800 m2.

“Sadržaji hotela su 11 soba od čega 2 apartmana, konferencijska sala kapaciteta 100 mjesta, wellnes centar površine 150 m2, fitnes sala površine 100 m2, pokriveni parking”, priča naš sagovornik.

On također navodi da će se izgradnjom hotela ukazati potreba i za zapošljavanjem radnika, no još se precizno ne zna koliko će radnika biti potrebno.

Završetak svih radova planiran je do 15. juna 2014. godine, kada će biti i svečano otvorenje hotela.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti