11.2 C
Tešanj
Subota, 1 Aprila, 2023
spot_img

Tešanj: Iz EU uvozi visokokvalitetne boje, potom ih vrhunski miksa i vraća kao bh. proizvod

Višedecenijsku porodičnu tradiciju u autolimarskom i lakirerskom poslu Izudin Subašić iz Tešnja ovih je dana iskoristio na pravi način.

Iz njegove male autolimarske radionice, uz koju je otvorio i prodavnicu boja, lakova i pratećih materijala, počeo je izvoz posebno miješanih autolakova za tržište EU. Riječ je o veoma složenom poslu koji je, zbog toga, veoma cijenjen u savremenoj autoindustriji.

– Nekada ste imali paletu od nekoliko desetaka boja bez mnogo dodatnih nijansi i metaliziranja. Danas je to, kao i u drugim oblastima otišlo pričino daleko. Na stotine je nijansi, recimo sive-metalik, plave, crne. Tu dolazi do izražaja umješnost kada morate „pogoditi“ nijansu na repariranom automobilu. Istovremeno, imate neograničene mogućnost da mašti date na volju i poigrate se bojama. Ja sam uradio jednu takvu paletu i probne količine su izvezene u EU – kaže nam Subašić.

Otišao je i korak dalje pa, u skladu s razvijenim svijetom, u radionici i prodavnici nije samo muška radna snaga, nego i pripadnice ljepšeg spola koje se itekako dobro snalaze u ovom poslu.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,549FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti