21.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Tešanj: Poštar ubijen sjekirom u naselju Šije

Noćas je u tešanjskom selu Šije u iznajmljenoj kući u kojoj je živio sam, svirepo, navjerovatnije sjekirom, ubijen mjesni poštar Nusret Mehinović (58).

 

Kako nam je kazao rukovodilac poslovnice BH pošte u Matuzićima Našid Grahić, nakon što je vidio da Mehinović nije došao na posao odlučio je pozvati njegove komšije u Šijama i zamoliti ih da provjere, plašeći se da je možda bolestan. Mještani su Mehinovića pronašli mrtvog na njegovom ležaju u krvi  sa ogromnom posjekotinom na glavi.

-Sa svima je bio izueztno dobar. Nije imao prodicu  i živio je sam u toj kući koju je iznajmio. Niko ne može vjerovati da je neko njemu to mogao učiniti. Nisi siguran više ni u kući-kaže komšija  Muharem Sejdinović.

Tih dana Mehinović je vršio podjelu penzija za oko 250 korisnika u Mravićima, u Doboj Jugu i Šijama. Upućeni kažu da tog dana nije uspio podjeliti nekoliko penzija i da je kod sebe mogao imati najviše 2.000 KM.

-Eto ni ja nisam dobio penziju. Nekako mi u ovoj mahali zadnji dođemo na red. Ali, džaba ti i penzije, sve se namiri, ali glava ne može. Žao mi ga je bio je zaista dobar čovjek-kaže nam susjed Halid Muslija.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Zenici Adis Husić koji će, vjerovatno naložiti obdukciju tijela. Opsežna istraga je u toku, a dodatnu zabunu u sve unosi podatak koji smo uspjeli saznati,  da ubica nije odnio novac.

Mehinović je bio veoma  poštovan među prijateljiam i komšijama. Rodom je iz Ševarlije kod Doboja gdje mu i danas živi otac Salih. Bio je pripadnik Armije BiH, a tokom rata su mu na maglajskom ratištu poginula dva brata, dok mu se sestri, koja je živjela u Hadžićima od 1992. godine gubi trag.

Dnevni Avaz/Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti