20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

TEŠANJ: Slike Jasmina Mešinovića oduzimaju dah!

Da je Bosna i Hercegovina zemlja talentiranih ljudi pokazuje i primjer 22-godišnjeg Jasmina Mešinovića iz Tešnja čije slike svakodnevno oduzimaju dah. Jasmin je rođen 1994. godine u Tešnju.

Trenutno živi u Italiji gdje je otišao kad je imao 8 godina. 

Ljubav prema slikanju je dobio jako rano. Jasmin o tome kaže sljedeće: 

Ne sjećam se tačno kad sam počeo da crtam. To je bilo negdje oko pete ili šeste godine ali od tad nisam prestajao sve do završetka srednje škole – svaki dan sam ispunjavao crtanjem. Oduvijek sam volio umjetnost i većina mojih radova odrađeni su običnom olovkom na papiru.”

Sliku Taj Mahal (fotografija iznad) Jasmin je završio kad je imao samo 14 godina. Sa ovim radom je učestvovao na takmičenju slikara u gradu gdje boravi i osvojio prvo mjesto. Taj Mahal je arhitektonski spomenik u Agri, gradu u indijskoj saveznoj državi Uttar Pradesh, koji je izgradio mogulski vladar Džahan-šah kao spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal.

Sliku New York (fotografija iznad) ovaj mladi slikar je završio kada je imao 16 godina. Ona predstavlja sliku Brooklyna, američkog grada.

Sliku Medine (fotografija iznad) Jasmin je završio kad je imao 18 godina. Fotografija predstavlja džamiju poslanika Muhammeda a.s. u Arabiji.

Jasmin kaže da trenutno ima privatnih obaveza koje mu, nažalost, ne dopuštaju da nastavi sa slikanjem ali se nada da će za ovaj hobi imati više vremena u budućnosti.

Cazin.NET

Povezane vijesti

Najnovije vijesti