19.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Tešanj: Tukao suprugu i njenu sestru pred maloljetnom djecom, pa priveden u policiju!?

Neobičan slučaj nasilja u porodici zabilježili smo juče u naselju Dolac kod Tešnja. Intervenirala je i policija, kao i i uposlenici Centra za socijalni rad. Kranje primitivan i necivilizacijski čin se odvijalo pred očima maloljetnika koji su svjedočili prizoru u kojem su akteri bili njihovi roditelji i koji će ih, sasvim je sigurno, progoniti kroz cijeli život.

Šta se, u stvari dogadjalo pojasnili su u pismu redakciji našeg portala očevici i akteri (poznati redakciji) koje prenosimo u cjelosti:„Dana 07.04.2024 godine., Maida Sejmenović se u pratnji sestre uputila do kuće supruga sa kojim je u procesu razvoda zbog fizičkog i psihičkog nasilja, kako bi preuzela njihovu zajedničku djecu koja su bila kod oca od 22.03.2024 godine i oko kojih su imali dogovor da 01.04.2024 godine idu kod majke, a koji je on prekršio i danima joj nije dao djecu uz izgovore da je izvan granica države sa starijim sinom, bez njenog znanja i pitanja. Dolaskom na adresu Dolac(Tešanj), ispred kuće se nalazi suprug Muhamed Sejmenović sa njihovih dvoje malodobne djece. Tom prilikom mu se supruga Maida Sejmenović obraća na normalan način prilikom čega on pun bijesa počinje da joj psuje i da je napada. Tada u njenu odbranu staje njena sestra, prilikom čega je Muhamed Sejmenović gura i iz ruke joj uzme mobitel kojeg baci na livadu pored, i tada počinje da tuče suprugu Maidu Sejmenović nogama, pesnicama, da je vuče po asfaltu,i sve to uz prisustvo njegovog oca Suada Sejmenović koji sa strane samo posmatra. Sestra Maide Sejmenović pokušava da je odbrani, ali Muhamed Sejmenović također i njoj zadaje udarce prilikom čega dobija ozljede na raznim dijelovima tijela koje su konstatovane kod ljekara.

Ovom činu sve vrijeme psisustvuju njihova dva malodobna sina od 4. i 5. godina, koji su sve vrijeme vrištali i plakali, ali je Muhamed Sejmenović ipak nastavljao krvnički da tuče njihovu majku. U jednom trenutku je uhvatio i bacio u kanal pored ceste, prilikom čega je skočio na nju i  nastavlja je tući, i tada je za njima u kanal pao mlađi sin od 4. godine koji je pokušavao odbraniti svoju majku. Tom prilikom je sestra uspjela da odvoji Muhameda Sejmenović od Maide Sejmenović, i tada je Maida uspjela pobjeći u auto u kojem se zaključala.

Maida Sejmenović i njena sestra su se uputile u hitnu pomoć prilikom čega je pozvana policija, konstatovane su ozljede, a Muhamed Sejmenović je priveden i zadržan u pritvoru. Tada u policiju dolazi otac Suad Sejmenović koji dovodi dva zajednička sina Muhameda i Maide Sejmenović, ali ih ne želi dati majci, iako majka ima potpuno pravo na to. Dolaskom socijalnog radnika djeca su predata majci, i vidno su rastresena, istrumirana, i sve vrijeme su plakala“, stoji u pismu. Preuzeto: Afirmativa.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti