4.9 C
Tešanj
Utorak, 31 Januara, 2023
spot_img

Tešanj: U ‘otimanje’ poslovnog prostora MZ Vukovo od strane privatne firme uključeni notari, advokati, Općina i ostali – radi li se o organiziranom kriminalu?

“Firma Vemal želi nezakonito da od MZ Vukovo (općina Tešanj) otme oko 100 kvadratnih metara u Domu na Vukovu. U tom smislu je ‘Hrvić gradnja’ nezakonito izvršila etažiranje, a glavni igrač je ponovo Vahdet Hrvić. Etažiranje je samo mali dio velike prevare. Pomagač u ovoj kriminalnoj operaciji bio je Muhamed Travančić, tadašnji predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Vukovo. Detalje ove pljačke, uz materijalne dokaze (dokumente) donosimo uskoro.” 

Ovo je tekst koji je prije nekoliko dana objavljen na jednoj FB stranici (koja ‘pokriva’ područje Jelaha i Tešnja), a onda nakon 24 sata naprasno uklonjen.

Naš portal će, međutim, nastaviti istraživati ovaj zanimljivi slučaj koji jako zaudara na korupciju. Prema prvim informacijama do kojih smo došli, sa ovom aferom u vezu se dovode i neki notari koji su ovjeravali ugovore na osnovu nevjerodostojne dokumentacije, kao i općinska administracija u Tešnju koja je pokušala prikriti inkriminirajuću dokumentaciju. Sumnjiv je i jedan advokat koji je u sukobu interesa, pa bi se moglo naslutiti da bi se ovdje moglo raditi i o organiziranom kriminalu.

Podsjećamo da protiv pojedinih visokopozicioniranih funkcionera Općine Tešanj Kantonalno tužiteljstvo već duže vrijeme provodi istragu zbog drugog sličnog slučaja..

U prilogu ovog  teksta su screenshotovi komentarauklonjenih sa lokalne tešanjske FB stranice, piše Glasno.ba.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,412FansLike
289FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti