20.5 C
Tešanj
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

TEŠANJ U SUZAMA: Preminuo Ramiz Brkić, novinar i dugogodišnji član TOŠK-a

Ovaj nekadašnji urednik Radija Tešanj izvještavao je još kao gimnazijalac za “Sportske novine” Zagreb i “Sport” Beograd, zatim za “Večernje novosti”, “Oslobođenje”, “Večernje novine”, “Jutarnje novine”, “Zadrugar”, povremeno za AS, “Unu”, “Slobodnu Dalmaciju”, ratni list “Bosna expres” iz Frankfurta, “BH News”, “Avazov Sport”.

Ovaj nekadašnji urednik Radija Tešanj izvještavao je još kao gimnazijalac za “Sportske novine” Zagreb i “Sport” Beograd, zatim za “Večernje novosti”, “Oslobođenje”, “Večernje novine”, “Jutarnje novine”, “Zadrugar”, povremeno za AS, “Unu”, “Slobodnu Dalmaciju”, ratni list “Bosna expres” iz Frankfurta, “BH News”, “Avazov Sport”. Posebno je aktivan bio u okviru “Planjaxa”, gdje je bio član uredništva lista “Tešnjak”, “Menadžer” i dr. Bio je urednik i školskog lista “Neven”.

Kako kažu njegove kolege, Ramiz Brkić bio je jedan iz plejade starih dobrih novinara kojima su istina i poštivanje čovjeka bili uvijek najvažniji u svakodnevnom radu. Uvijek se nalazio na pravom mjestu i pisao i pravio emisije iz fabrika, iz škola, sa sela, iz mjesnih zajednica, sa sportskih događaja, a svoje najljepše zapise pravio je s ljudima, običnima, onima koje susrećemo svaki dan na ulici, u trgovini, u kafani. Nije se libio otići i na pijacu, razgovarati sa prodavačima, pitati ih kako žive i šta rade. Pisao je i romane, monografije i pjesme, bio važan dio kulturne historije Tešnja.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti