Tešanj: Uhapšena osoba zbog krivotvorenja kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja

Tešanj: Uhapšena osoba zbog krivotvorenja kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja

5
0
PODIJELI

Pretresi su vršeni uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave Tešanj Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja“.

Kako navode uhapsili su jedno lice iz Tešnja inicijala M.U. (1997.).

– U sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici Federalne uprave policije su po Naredbi Općinskog suda u Tešnju izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni u Tešnju, kojom prilikom su pronađeni predmeti traženi narebom suda, a koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom i isti će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Nad licem lišenim slobode vrši se kriminalistička obrada u službenim prostorijama Policijske uprave Tešanj, te će u zakonskom roku biti predato uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Pretresi su vršeni uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave Tešanj Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, navodi se u saopćenju Federalne uprave policije. 

NEMA KOMENTARA