18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Tešanjska AS Group kupila kompaniju Oaza koja proizvodi mineralnu vodu

AS Group uspješno je okončao akviziciju kompanije Oaza d.o.o. iz Tešnja, postavši tako stopostotni vlasnik ovog proizvođača mineralne vode.

Oaza d.o.o. je postala uz AS d.o.o., Vispak d.d, Napredak d.d., Fortitudo d.o.o. i Vemal d.o.o., šesta članica AS Groupa. Oaza se nakon nekoliko godina, ponovno predstavlja i na ovogodišnjem 9. Sajmu privrede u Tešnju.

Oaza je brand koji je kao pvi iz BiH nagrađivan zlatnim medaljama za kvalitet i dizajn na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova voda u američkom Berkeley Springsu, i to nekoliko godina uzastopno.

“Kao tipično bosanskohercegovački brand, Oaza je jedan od najboljih ambasadora naše zemlje i jedan od najznačajniji bh. brandova u svijetu, o čijim svojstvima je izvještavala svojevremeno i svjetska TV kuća Nacionalna geografija”, saopćeno je iz AS Groupa.

Uz brandove AS Group kao što su Kent, Master, Tajna, Espresso, Begova čorba, Tiru – Liru i Stampi, Oaza zajedno sa Zlatnom džezvom bilježi trenutno najveće uspjehe na inozemnim tržištima.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti