17 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

Tešanjske kompanije MADI, KOTEKS i DANIALS podržale Kampanju za afirmaciju bh. proizvoda

U organizaciji udruženja “Kupujmo i koristimo domaće”, uz podršku 22 bosanskohercegovačke kompanije i brojnih medija, danas je u hotelu Hollywood na Ilidži promovisana kampanja “Upalimo svjetlo u BiH”.
Iako u poslovnoj svakodnevnici često konkurenti, domaće kompanije je ujedinila želja da probude svijest naših građana o značaju kupovine domaćih proizvoda i usluga za razvoj bh. društva.
“Ovo je naš zajednički projekat, zajednička želja da uradimo nešto za naše društvo”, istakao je Admir Kapo, predsjednik udruženja “Kupujmo i koristimo domaće” i naveo da uvozom hrane koju možemo zamijeniti domaćim proizvodima ostvarujemo godišnji deficit od oko 2 milijarde KM.
Direktor Penny plusa, Almedin Kadrić zamolio je građane da razmisle o tome koliko novca koji troše na kupovinu odlazi van naše zemlje, a koliko ostaje kod nas, dok se Nedžad Biberović, direktor marketinga MI Ovako zahvalio na podršci medija jer, kako je rekao, “bez podrške medija kampanja ne bi došla do ušiju i srca građana BiH”.
Kompanije koje podržavaju kampanju su Ovako, Violeta, Lutrija Bosne i Hercegovine, Amko komerc, Hoše komerc, Union banka, Penny Plus, Gadžo komerc, Menprom, Vispak, Madi, Danials – Koteks, Milkos, Sarajevska pivara, Privredna banka Sarajevo, Mlin Nezić, Voćar, KJKP Tržnice, EZ Busovača, Hotel Hollywood, Farmersko blago i Metropolitan…
Preuzeto sa: Radio Zos

Povezane vijesti

Najnovije vijesti