21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Tešanjski Art Delux učestvovao u izgradnji Sarajevo Resorta

Firma Art Delux d.o.o. Jelah – Tešanj bila je jedan od izvođača radova turističkog kompleksa ”Sarajevo Resort” u naselju Osenik. Tačnije, firma je učestvovala izvođenjem građevinsko-zanatskih radova u izgradnji 40 jednoporodičnih i dva višeporodična stambena objekta, tj. zgrade ovog veleljepnog kompleksa kuvajtskih investitora, koje će kako je najavljeno biti otvoreno polovinom septembra.

Vrijednost građevinsko-zanatskih radova koje je firma Art Delux d.o.o. Jelah – Tešanj izvodila je približno 1,5 miliona KM, a na radovima je bilo angažovano oko 30 radnika.

“Za firmu Art Delux d.o.o. Jelah – Tešanj ova referenca predstavlja veliki uspjeh. Učestvovanjem u projektu ”Sarajevo Resort” i ispunjavanjem ugovorom predviđenih obaveza profesonalno – kvalitetno i u ukviru zadatih vremenskih rokova, firma je potvrdila posjedovanje stručnog i osposobljenog kadra za izvođenje radova na najzahtjevnijim projektima”, kazali su u ovoj firmi za portal Akta.ba.

Napominju da su u izgradnji su korišteni standardni materijali koji su u opticaju na prostoru Bosne i Hercegovine i koji zadovoljavaju uvjete za izdavanje certifikata o bh. porijeklu.

Osim ovog projekta, firma Art Delux d.o.o. Jelah – Tešanj trenutno učestvuje, izvođenjem građevinsko-zanatskih radova, na izgradnji dva objekta u Istočnom Sarajevu, kao i izvođenjem keramičarskih radova na izgradnji stambeno poslovnog objekta ”Podgaj – Tekija” u Sarajevu.

“U pregovorima smo za rad na dva projekta, a jedan kapitalni projekat dogovoren je za proljeće 2016. godine. Detalji projekata će biti dostupni nakon sklopljenih ugovora o saradnji”, rečeno je za naš portal.

Inače, firma ART DELUX d.o.o. Jelah – Tešanj posjeduje osposobljen i stručan tim ljudi za rad i dugogodišnje iskustvo u ugradnji svih vrsta termo fasada, mašinskih maltera, keramike, kamena, suhe gradnje (rigipsa), epoksidnih podova i epoksidnih smola sa prehrambenu industriju, stambene i poslovne objekte na prostoru Bosne i Hercegovie, Republike Hrvatske i Crne Gore.

Firma nudi i usluge projektovanja i izrade idejnih rješenja i 3D vizuelizacije fasada stambenih i poslovnih objekata, dizajna enterijera i namještaja, te stručnih konsultacija arhitekte kod izvođenja istih.

S.B./Akta.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti