28.8 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Tešanjski dobrotvor obradovao na desetine za Bajram

Dokazani tešanjski humanitarac hadži Mehmed Nakić za prva dana Kurban-bajrama podijelio je oko četrdeset paketića za ugrožene u Malešićima kod Gračanice, Turski Lukavac, Mihatovići kod Tuzle, Karuše i Kotorsko kod Doboja, tešanjska i maglajska Jablanica, tešanjka sela Mekiš, Roše, Ćatin greb kao i kolektivna izbjeglička naselja Omerdino polje kod Maglaja, Vila i Logobare kod Tešnja.

Porodice Rame Hasančević, Elmira Numanović, Razije Halilović, jedanaestočlana porodica Muharema Kovačevića, Sakibe Muminović, Saliha Blagojevića, Naze Balaban, Sedife Brke, Alije Ibraković, Fatime Delić kao i tri starice Mina Spahić, Nefije Ćupić i Draginja Maslinjadžić kao i na des etine najugroženijih u kolektivnim smještajima nisu krili oduševljenje da ih ni za ovaj Bajram nije zaboravio “njihov Naka”.

Vremešni tešanjski hadžija koji ovu “titulu” s ponosom nosi od 1998. godine prevalio je 400 km da bi bajramsku radost unio u domove u kojima je ona potrebna kao nepresum izvoru vodu.

Bajram je praznik u kojem mnogi moji sunarodnjaci uživaju u blagodatima koje nam je podario Allah dž.š., hvala mu na tome! Nažalost, taj doživljaj ne mogu priuštiti mnogi.

Ja sam želio da im makar na nekoliko dana uljepšam ovaj naš blagdan. Razočaran sam da naši političari imaju više sluha za pse nego za ljude. Rekao je Nakić, kojeg humanitarna misija pomaganja najosjetljivijem slojevima društva ne napušta ni u šezdeset i devetoj godini života.

Mehmed je već pomagao bezbroj puta o čemu smo već i pisali, pa ako ste zaboravili svakako pogledajte i ovaj video prilog: Tešanjski autoprijevoznik na Božić pomogao svoje susjede

Tekst: Halid Fejzić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti