16.4 C
Tešanj
Petak, 1 Marta, 2024

Tešanjski sud naredio uklanjanje 652 granate

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović najavio je za sutra pres-konferenciju u okviru koje će, kako je kazao, ponuditi sve odgovore na aktuelna pitanja koja se vežu kako za njega lično, tako i za općinu Tešanj.

– U žiži javnosti u proteklih nekoliko sedmica smo Općina Tešanj i ja, i tek sutra ponudit ću odgovore na vaša pitanja – rekao je Mehmedović.

Pres-konferencija održat će se u zgradi Parlametarne skupštine BiH u 11 sati.

Općinski sud u Tešnju danas poslijepodne izdao je naredbu o uklanjanju 652 granate kalibra 84 mm koje su u petak pronađene u minskom polju na nekadašnjoj liniji razdvajanja između Tešnja i Teslića na lokalitetu Trešnjev panj.

Ova informacija nam je potvrđena i iz policijskih izvora MUP-a ZDK, ali još uvijek nije jasno gdje će i kada granate biti dislocirane. Ovaj posao će izvršiti posebne jedinice Federalne uprave CZ, kao i Inžinjerijska jedinica OS BiH po nalogu Ministarstva odbrane BiH.

Dok se ne odredi mjesto gdje će granate do uništavanja biti uskladištene mjesto pronalaska će i dalje osiguravati pripadnici MUP-a ZDK.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti