20.5 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Tešanjski TOŠK planira izgraditi novi pomoćni stadion s umjetnom travom

Federalni prvoligaš TOŠK iz Tešnja krenuo je u ambiciozan projekat, te planira uskoro izgraditi novi stadion.

Kako su saopćili iz tešanjskog kluba, u planu je izgradnja stadiona koji će služiti prvenstveno za utakmice omladinskih kategorija kluba.

“Nogometni klub TOŠK je uz pomoć prijatelja iz EN Projekt sačinio idejni projekat sa 3D vizuelnim prikazom. Ovaj projekat od iznimne je važnosti za budućnost Kluba i omladine. Radovi predviđeni ovim projektom odnose se na unaprijeđenje infrastrukture za razvoj omladinskog nogometa, odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom koji će se graditi na lokaciji pomoćnog stadiona u MZ Dobropolje-Mekiš, Općina Tešanj.

U sklopu radova izvršit će se nabavka, doprema i montaža vještačke trave (FIFA Quality Pro) za teren u skladu sa svim UEFA standardima uz sve popratne objekte kako bi se na ovom stadionu mogli održavati treninzi, pripreme i takmičarske utakmice omladinskih selekcija.

Trenutno se nalazimo u fazi kompletiranja projektne dokumentacije, ostalih građevinskih dozvola i saglasnosti, a o napretku projekta i početku radova, kao i načinu prikupljanja novčanih sredstava od prijatelja kluba će biti obavijesti putem naše službene stranice”, saopćeno je iz TOŠK-a

Povezane vijesti

Najnovije vijesti