22 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

Tešanjski učenici i nastavnici dali svoj doprinos u obilježavanju Nedjelje solidarnosti

U sedmici humanosti koja je realizovana od 24. do 31. oktobra učenici tešanjskih škola zajedno sa svojima nastavnicima-razrednicima uključili su se u sakupljanje pomoći za one kojima je pomoć potrebna. Ova humanitarna akcija vođena je pod sloganom “Biti humani-mi to možemo, mi to hoćemo.

“Napravljeno je 5 kvalitetnih paketa koje su članovi sekcije Prve pomoći sa nastavnicom Kruško Nihadom uručili onima kojima je pomoć najpotrebnija-mještanima sa našeg školskog područja. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim učenicima, roditeljima, uposlenicima škole koji su podržali ovu akciju.” – navodi se u saopćenju OŠ Gazi Ferhad-beg Jablanica.

Već ranije smo pisali da su u ovim aktivnostima učestvovali i učenici i nastavnici OŠ “9.septembar” Medakovo, a njima su se pridružili i učenici OŠ “Džemal Bijedić” iz Miljanovaca.

Paketi humanitarne pomoći u OŠ "Džemal Bijedić" Miljanovci
Paketi humanitarne pomoći u OŠ “Džemal Bijedić” Miljanovci

“Brašno, ulje, šećer, higijenski artikli, slatkiši, školski pribor samo su dio onoga što su učenici donosili, doprinoseći koliko ko može u ovoj akciji a samo sa jednim ciljem – da razvijamo humanost kod naših učenika, osjećaj da treba da pomažu onoliko koliko su u mogućnosti i oni sami i njihove porodice i naravno da nekome učinimo bar jedan dan lijepim i sretnim. Akcija je sprovedena u centralnoj i u dvije područne škole u Novim Miljanovcima i Piljužićima a paketi su uručeni upravo porodicama sa ovog područja kojima je pomoć potrebna. Ova sedmica humanosti koja se realizuje pod okriljem Crvenog križa općine Tešanj je samo jedna od humanih aktivnosti koje se sprovode u školi zahvaljujući angažmanu nastavnika, učenika i naravno roditelja koji su do sada dali svoj doprinos i podržali mnoge humanitarne aktivnosti u našoj školi. Ne morate činiti ništa veliko, samo male stvari sa puno ljubavi! Dobro se dobrim vraća!” – navodi se na službenim stranicama škole.


Osnovna škola “Kulin Ban” Tešanjka, također se pridružila ovoj akciji. U ovoj školi su prikupljeni higijensko-porehrambeni artikli od kojih je napravljeno 12 paketa pomoći. Prikupljena su i novčana sredstva u iznosu od 1226.35 KM koja su raspoređena po potrebama porodica uz pripremljene pakete. Podijeljeno je: 11 paketa + 60,00 KM, dok je uz 1 paket obezbjeđeno i 566,35 KM za liječenje učenika.

Paketi humanitarne pomoći u OŠ "Kulin Ban" Tešanjka
Paketi humanitarne pomoći u OŠ “Kulin Ban” Tešanjka

Povezane vijesti

Najnovije vijesti