23.8 C
Tešanj
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

Teška saobraćajna nesreća u Rosuljama

Dana 22.04.2012. godine, na putu M-4 u mjestu Rosulje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo opel-vectra, registarskih oznaka T54-K-465, kojim je upravljao S.J. iz Doboj Juga, teretno motorno vozilo broco-hoehns, registarskih oznaka 964-M-379, kojim je upravljao O.E. iz Gračanice, i putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 804-E-282, kojim je upravljao Šarić.J. iz Rosulja.

Prema navodima očevidaca Šarić J. se kretao iz pravca Tešanjke prema Jelahu i htio je da skrene u Rosulje, no onda je primjetio kamion da dolazi iz suprotne strane i stao je da ga propusti. Dok je čekao da prođe kamion na njega je naletio opel vectra i udario ga u zadnji kraj.

Tom prilikom je suvozačica iz vozila golf, Š.M., rođena 1969. iz Rosulja, smrtno stradala, dok je Šarić.J. zadobio teške tjelesne povrede i nalazi se u komi u bolnici u Zenici.

 Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti