22.7 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Teslić: Lišeno slobode lice zbog napada na policijske službenike

Policijski službenici Policijske stanice Teslić lišili su slobode lice inicijala M.D. sa područja opštine Teslić, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.
Naime, Policijskoj stanici Teslić prijavljeno je da je lice inicijala M.D. verbalno napalo oštećeno lice iz Teslića. Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici su izdali zakonsko naređenje licu M.D. da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira na šta se navedeno lice oglušilo te verbalno a zatim i fizički napalo na policijske službenike, pri čemu je jedan policijski službenik zadobio tjelesne povrede.
Nakon lišenja slobode, licu M.D. je pružena zdravstvena pomoć u prostorijama Doma zdravlja Teslić, a potom je prebačeno na Odjeljenje psihijatrije u bolnici Sveti apostol Luka u Doboju, gdje je zadržano na liječenju.
Nakon ukazane zdravstvene pomoći policijskom službeniku su konstatovane lake tjelesne povrede.
Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv lica iniciala M.D. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti