32 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

Tešnjaci dočekali hafiza Mustafu koji je četvrti u svijetu na 43. međunarodnom takmičenju Kralj Abdulaziz za hifz

U srijedu, 13. 09. 2023. u 19,00 sati tešnjaci su na trgu Gazi Ferhad-bega u Tešnju dostojanstveno dočekali hafiza Mustafu Sinanovića koji je osvojio četvrto mjesto na 43. međunarodnom takmičenju Kralj Abdulaziz za hifz, učenje i tumačenje Kur’ana u Mekki.

Ovo takmičenje je okupilo 166 takmičara iz 117 zemalja svijeta koji su se takmičili u 5 kategorija, a svečano proglašenje pobjednika takmičenja održano je u srijedu 6. septembra 2023. godine u Velikoj džamiji.

Tom prilikom je princ Badr bin Sultan bin Abdulaziz, zamjenik guvernera Mekke, dodijelio vrijedne nagrade pobjednicima takmičenja u prisustvu ministra za islamske poslove KSA šeika dr. Abdul-Latifa bin Abdulaziza Al-Sheika, generalnog predsjednika Ureda za poslove Velike džamije i Poslanikove džamije, šejha dr. Abdulrahman bin Abdulaziz Al-Sudaisa, te brojnih predstavnika uleme i stručnjaka u oblasti učenja Kur’ana.

Mustafa Sinanović (sin Nurije i Tehvide) rođen u Tešnju 2003. godine. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu kao učenik generacije. Hifz je učio pred muhafizzom hafizom Ahmed-ef. Bukvićem, a titulu hafiza je pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice stekao januaru 2020. godine. Hafiska dova održana je 01.02.2023.godine u Hamzibeovoj džamiji u Tešnju.

Ovo prestižno takmičenje okuplja hafize iz cijelog svijeta, a osvajanje četvrtog mjesta je zaista veliki rezultat, objavljeno je na zvaničnoj stranici MIZ Tešanj.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti