20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Tešnjaci ponovo na tradicionalnom susretu “Slatki na Papuku”

Orahovačko jezero bilo je domaćin 14. tradicionalnog susreta dijabetičara Hrvatske ”Slatki na Papuku”. Dvjestotinjak dijabetičara iz Hrvatske, ali i iz Tešnja i Zrenjanina razmijenilo je iskustva, uživalo u ljepoti prirode i zabavilo se uz plesnjak. U sklopu manifestacije ”Slatki na Papuku” potpisan je sporazum o suradnji između hrvatskih udruga iz Orahovice i Slavonskog Broda te društva dijabetičara iz Tešnja i društva iz Zrenjanina.

– Ovo je sporazum o kojem smo počeli još davno razgovarati. Drago mi je što je ostvaren i njime ćemo još više očvrsnuti prijateljstvo i zajedničku borbu protiv našeg najvećeg neprijatelja dijabetesa. Iako su vremena teška, uspjeli smo organizirati ovu, 14. manifestaciju, uz veliku pomoć Grada Orahovice i gradonačelnika Josipa Nemeca – rekao je predsjednik Dijabetičke udruge Orahovice Ivica Martinčević. Nazočnima su se obratili gradonačelnik Nemec, članica Izvršnog odbora i dopredsjednica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Antonija Brlek, predstavnik Regionalnog odbora Slavonija Ivica Klanac te predstavnici udruga gostiju.

Dugogodišnja saradnja „Sugar“ Tešanj sa udruženjima/udrugama dijabetičara Slavonskog Broda i Orahovice iz Republike Hrvatske i Grada Zrenjanina-Vojvodina iz Republike Srbije, urodila je plodom. Potpisan je SPORAZUM O PREKOGRANIČNOJ SURADNJI između ove četiri organizacije, dana, 13.06.2015.godine u Orahovici. Potpisivanje Sporazuma je pozdravila dopredsjednica HSDU i Gradonačelnik općine Orahovica zajedno sa oko 200 učesnika tradicionalnog susreta dijabetičara „SLATKI NA PAPUKU“ Odmah nakon potpisivanje Sporazuma dogovoreni su konkretni zadaci potpisnika za rad u narednom periodu.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti