13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Tešnjaci posebni gosti na susretu “Slatki na Papuku”

Dijabetička udruga Orahovica 13. je put organizirala međunarodne susrete dijabetičara “SLATKI NA PAPUKU”, i to na izletištu Orah. Tristotinjak dijabetičara iz Virovitice, Slatine, Našica, Donjeg Miholjca, Đakova, Osijeka, Slavonskog Broda, Županje, Popovače, Ivanić Grada i Tešnja (BiH) uživalo je u blagodatima prirode orahovačkog jezera.

– Moram zahvaliti Gradu Orahovici, gradonačelniku Nemecu i Turističkoj zajednici koji su nam svesrdno pomogli. Posebno sam sretan što su nam se priključili naši prijatelji iz Tešnja. Cilj nam je i ove godine bio razmijeniti iskustva i upozoriti sve ljude iz cijele Hrvatske na opasnost koju nosi ova nesretna bolest. U Hrvatskoj ima više od 300 tisuća oboljelih od dijabetesa, a sigurno ih je isto toliko koji se ne liječe i ne znaju da su bolesni – rekao je predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević.

Nazočne su pozdravili i orahovački gradonačelnik Josip Nemec, članica Izvršnog odbora Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Hrvatske Gordana Lacković i predsjednik Udruge iz Tešnja Nermin Kotorić.

Dijabetičke udruge s područja Slavonije uručile su zahvalnicu i prigodan dar svom dugogodišnjem povjereniku Slavku Lackoviću.

U nastavku susreta gosti su se zabavili uz svirku tamburaškog sastava KUD-a Orahovica te orahovačkog glazbenika Matije Ristera. V. Grgurić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti