27.2 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Tinejdžerka (13) opustošila ušteđevinu roditelja, na igrice potrošila 60.000 eura

Djevojčica (13) u Kini potrošila je ove godine oko 60.000 evra ušteđevine svojih roditelja na mobilne igrice – bez njihovog znanja, prenosi Business Insider.

Gong Yiwang doznala je krajem maja što je napravila njena kći nakon što je primila poziv od učiteljice u internatu koji pohađa djevojčica. Naime, učiteljica je roditeljima željela prenijeti zabrinutost jer je primijetila da je njihova kći tinejdžerka ovisna o igricama koje se naplaćuju, prenosi Elephant News, regionalni TV kanal u pokrajini Henan.

Kada je Gong provjerila svoj bankovni račun, šokirala se shvativši da joj je ostalo tek šest centi.

Ubrzo je otkrila da je između januara i maja njena rastrošna kći potrošila oko 15.700 evra na kupovinu računa za igricu i gotovo 28.000 evra za kupovinu tokom igrice, piše Elephant News.

Djevojčica je također prebacila novac na račune najmanje 10 kolega iz razreda koji su bili ljubomorni na nju i htjeli isto što i ona. Ukupna svota koju je u pet mjeseci potrošila tinejdžerka tako se popela na 60.000 evra.

“Nisam nikada mislila da bi 13-godišnjakinja mogla učiniti ovako nešto. U totalnom sam bunilu. Imam osjećaj da će mi glava eksplodirati”, rekla je Gong.

I kći je odlučila istupiti u medije. Ispričala je da je majčinu debitnu karticu spojila sa svojim mobitelom, ali da nije znala odakle je novac dolazio niti koliko je trošila, prenosi Jutarnji.hr.

Izvor: nezavisne.com

Povezane vijesti

Najnovije vijesti