Tko ce pobijediti ekipu koja zabija 80 golova po sezoni

Tko ce pobijediti ekipu koja zabija 80 golova po sezoni

233
0
PODIJELI

Sve selekcije Fudbalskog kluba Borac Jelah vecinom su u vrhu tabele svog takmicenja i ostvaruju odlicne rezultate, ali generacija koja je tek nastala (predpioniri) svojom igrom i statistikom stvara strah krod protivnika i zasluzuje svaku paznju.

Davne ’48, generacije su pocela da pisu  historiju ovog kluba. Bilo je uspona i padova, nezaboravnih pobjeda i teskih poraza, ali niti jedna generacija nije bila ovako dominantna u klasi svojih vrsnjaka.

Postici 80 golova u jednoj sezoni vise od svih klubova zajedno u grupi, moze samo ekipa koja je prepuna talenata, koja je uz mnogo odricanja, napornih i kvalitenih treninga tokom citave godine (bez pauze) i ogromnu podrsku roditelja, to radi iz ljubavi, voli svoj klub, Fudbalski klub Borac Jelah. Borac voli svoju dijecu, Borac ima najbolje uslove za rad sa mladima u regiji, kvaliteta omladinske skole pokazuju i mnogobrojni pozivi na ucesce na medjunarodnim turnirima.

Italija, Austrija, Hrvatska, Sturm, Dinamo, CSKA, Bajern su samo neke drzave i klubovi  s kojima su omladinci Borca igrali na turnirima njihvih uzrasta. Bilo bih tu jos i vecih klubskih imena, ali zbog financijskih ogranicenja nisu bili u mogucnosti prihvatiti takve pozive.

Skola fudbala Borac JELAH ove godine je ucestvovala na turniru u Bjelovaru, Varazdinu, Banja Luci i Doboju gdje su na svakom turniru bili medju 3 najbolje ekipe. Poslije mnogobrojnih gostovanja i zapazenih rezultata na red je dosao i tradicionalni 4 MEMORIJALNI MEĐUNARODNI TURNIR IBRAHIM ĐONLAGIĆ – IBRO u organizaciji Škole fudbala Fk Borac JELAH.

 

4. MEMORIJALNI MEĐUNARODNI TURNIR «IBRAHIM ĐONLAGIĆ – IBRO».
Za starosne kategorije:
U11 – 2001.godište
U12 – 2000.godište
U13 – 1999.godište

Turnir se održava u čast preminulom sportskom radniku Ibrahimu Đonlagiću Ibri po kome je ovaj turnir dobio ime. Turnir se održava u sklopu kulturno sportske manifestacije “Jelaško ljeto 2012”, i ima tradicionalni i međunarodni karakter. Cilj ovog turnira je razvoj sporta, kulture, kao i druženje naših dječaka i djevojčica sa vršnjacima iz drugih gradova BiH i iz inostranstva.
Učestvuju ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, dok su zainteresovane ekipe iz Mađarske i Srbije, i o njihovom učešću će mo vas naknadno obavjestiti.
.
Nekoliko riječi o pravilima!

– Turnir se održava dva (2) dana – 04. i 05.08.2012., u subotu i nedjelju.
– Utakmice se igraju na prirodnoj travi stadiona FK Borac Jelah “Šibovi”, na terenima valičine 65x35m.
– Za ekipu nastupa 7 igrača + golman, a svaka ekipa može dovesti 12 igrača i dva trenera
– Organizator je osigurao nagrade za prva tri mjesta, kao i nagrade za najbolje igrače, golmane, i strijelce.
– Trajanje utakmica je 1x20min, bez pauze, ostale propozicije će biti naknadno utvrđene, i po potrebi dostavljeni na Vaše adrese.
– Kotizacija za jednu ekipu iznosi 100,00 KM, za dvije 160,00 KM, ukoliko povedete i treću ekipu, kotizacija za sve tri ekipe iznosi 200,00 KM.

U Jelahu i njegovoj bližoj okolini se nalazi veliki broj hotela, motela, prenoćišta, i restorana, tako da vam možemo pomoći u organizovanju prenoćišta i ishrane vaših ekipa.
Za sve potrebne informacije možete da nam se obratite na naš e-mail: [email protected], kao i putem kontakt osoba.
Kontakt osobe:
Glavni trener omladinske škole FK Borac – Aljo Dizdarević – telefon: 00387(0)61 933 200
Predsjednik OO turnira – Vahdet Hrvić – telefon: 00387(0)61 176 856

Jelah.info je promotor skole fudbala FK BORAC JELAH !

NEMA KOMENTARA