18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Tošk prodaje zemljište čiji će se novac preusmjeriti za izgradnju pomoćnog terena

Dana 08.01.2021. održana je sjednica Skupštine Nogometnog kluba TOŠK u konferencijskoj Sali Restorana kojoj je prisustvovalo 62 člana.

Po Dnevnom redu Skupštine usvojeni su: Izvještaj o radu za 2020. godinu, finansijski izvještaj za 2020. godinu i Izvještaj o radu omladinskog pogona za 2020. godinu. Pored toga, izabrana su i verificirana tijela i organi Kluba, i to redom:
Predsjednik Skupštine: dr Amir Dujsić,
Potpredsjednici Skupštine: Senad Brka i Anis Mević,
Predsjednik Nadzornog odbora: Hamzalija Dolamić,
Predsjednik Disciplinske komisije: Izudin Ibrahimkadić,

Članovi Upravnog odbora: Fuad Spahić, Admir Braković, Adnan Hrnjić, Armin Sejmenović, Ernad Braković, Hakija Halilović, Haris Jašić, Almir Dizdarević i Sulejman Mehinović.
Direktor Kluba: Kenan Kadribašić.

Prvi radni sastanak Upravnog odbora zakazan je za ponedjeljak kada će se diskutovati o početku priprema, igračkom kadru, imenovanju sekretara i sportskog direktora, spisku sponzorskih ugovora, analizi finansijske konstrukcije i internom uređenju organizacije rada i obaveza.

Osim ovog, usvojena su dva značajna zaključka:

  1. Upravni odbor ovlašten je da izvrši procjenu vrijednosti dijela parcele ispred poslovnih prostora na stadionu, te da se ponudi prodaja iste, čiji će se novac preusmjeriti u investicije infrastrukture (pomoćni teren).
  2. Upravni odbor ovlašten je da otvori razgovore sa NK Vis Simm Bau u cilju ostvarivanja prijateljske i partnerske saradnje u više segmenata od sportske do infrastrukturalne saradnje i novih, zajedničkih poduhvata.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti