18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

TOŠK se suočava sa suspenzijom, a novca ni na vidiku: Klub iz Tešnja pozvao navijače da im pomognu

Obratili se navijačima da im pomognu prilikom isplate finansijskih sredstava za isplatu naknada njihovih fudbalera

Uprava federalnog prvoligaša NK TOŠK Tešanj je putem zvanične stranice pozvala u pomoć navijače ovog kluba koji se suočava sa suspenzijom NSFBiH. 

TOŠK do desetog oktobra mora isplatiti naknade za roster igrača u visini od 14.000 KM što je novac kojeg oni nemaju, te su pozvali navijače da im pomognu.

– Cijenjeni i uvaženi ljubitelji sporta, navijači i fanovi našeg NK TOŠK Tešanj, obavještavamo vas da Uprava kluba ima obavezu do desetog u mjesecu isplatiti naknade za roster igrača. Visina naknada iznosi 14 hiljada KM. U ovom momentu, Uprava kluba se finansijski maksimalno iscrpila, također iscrpljene su i sve druge mogućnosti koje bi riješile realizaciju ovakve naknade, stoga Vam se obraćamo da u skladu sa Vašim mogućnostima da pomognete naš klub sa finansijskim sredstvima za isplatu navedene naknade naših igrača, piše u objavi kluba iz Tešnja, te se dodaje:

– U ovom momentu klub na računu ima 2.537,00 KM i potrebna su ostala sredstva koja iznose 11.463,00 KM da bi se izmirile zarađene naknade našim igračima. Unaprijed hvala, Uprava kluba NK TOŠK Tešanj

Povezane vijesti

Najnovije vijesti