TOŠK se suočava sa suspenzijom, a novca ni na vidiku: Klub iz...

TOŠK se suočava sa suspenzijom, a novca ni na vidiku: Klub iz Tešnja pozvao navijače da im pomognu

1157
0
PODIJELI

Obratili se navijačima da im pomognu prilikom isplate finansijskih sredstava za isplatu naknada njihovih fudbalera

Uprava federalnog prvoligaša NK TOŠK Tešanj je putem zvanične stranice pozvala u pomoć navijače ovog kluba koji se suočava sa suspenzijom NSFBiH. 

TOŠK do desetog oktobra mora isplatiti naknade za roster igrača u visini od 14.000 KM što je novac kojeg oni nemaju, te su pozvali navijače da im pomognu.

– Cijenjeni i uvaženi ljubitelji sporta, navijači i fanovi našeg NK TOŠK Tešanj, obavještavamo vas da Uprava kluba ima obavezu do desetog u mjesecu isplatiti naknade za roster igrača. Visina naknada iznosi 14 hiljada KM. U ovom momentu, Uprava kluba se finansijski maksimalno iscrpila, također iscrpljene su i sve druge mogućnosti koje bi riješile realizaciju ovakve naknade, stoga Vam se obraćamo da u skladu sa Vašim mogućnostima da pomognete naš klub sa finansijskim sredstvima za isplatu navedene naknade naših igrača, piše u objavi kluba iz Tešnja, te se dodaje:

– U ovom momentu klub na računu ima 2.537,00 KM i potrebna su ostala sredstva koja iznose 11.463,00 KM da bi se izmirile zarađene naknade našim igračima. Unaprijed hvala, Uprava kluba NK TOŠK Tešanj

NEMA KOMENTARA