13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

TOŠK u lokalnom derbiju uvjerljiv protiv Pobjede, Borac prekinuo niz Žepčaka

TOŠK je u lokalnom derbiju dobio Pobjedu. Dvostruki strijelac bio je Nuhadnović, dok je jedan gol djelo Travančića.

Borac je na Šibovima prekinuo odličnu seriju NK Žepče. Žepče je prvo povelo i to u 25. minuti. Nisu prošle ni dvije minute nakon vodstva, a Hodžić glavom pogađa za poravnanje rezultata. Krenuli su domaći odmah i po drugi gol, a najbolju priliku imali su četiri minute prije odmora. Buljubašić je izašao sam pred Jurića, ali šutira pored gola.

U 53. sjajnu priliku imao je Borac, a nakon obrane Jurića Žepče kreće u kontru, opet je u prilici Tadić-Panter, ali ovog puta pogađa stativu.

U 56. sve je krenulo loše po Žepče. Prvo je crveni karton dobio Kristijan Jukić. Pet minuta trebalo je Borcu da iskoristi igrača više, Mudrov je pogodio za 2-1. u 75. minuti igraci Zepča dobivaju i drugi crveni karton.

U 89. drugi žuti, odnosno crveni karton je zaradio i Nikola Tadić-Panter nakon prekršaja u šesnaestercu zbog čega sudac ovog meča pokazuje na bijelu točku. Domaći ne koriste priliku da riješe utakmicu, a Žepče iz nekoliko prekida i dalje pokušava poravnati rezultat, ali bez uspjeha.

Zenički Rudar je slavio prvu pobjedu i to protiv imnjaka iz Breze. Natron je “stradao” u Hrasnici, a Krivaja je nastavila sa lošim igrama. Važnu pobjedu upisala je Usora koja je bila bolja od Azota.

Tešanj: TOŠK – Pobjeda 3:0,
Župča: Mladost – Radnik 1:1,
Usora: Usora – Azot 2:0.
Zavidovići: Krivaja – Ilijaš 1:2,
Hrasnica: Famos – Natron 3:0,
Jelah: Borac – Žepče 2:1,
Zenica: Rudar – Rudar (Breza) 1:0

Poredak: TOŠK 22, Radnik 19, Borac 15, Famos 15, Bosna Sema 14, Žepče 12, Ilijaš 12, Mladost 11, Usora 11, Natron 9, Pobjeda 9, Rudar (B) 8, Azot 8, Rudar Zenica 5, Krivaja 5 bodova.

Sportzdk.ba/Foto: Camil Katica

Povezane vijesti

Najnovije vijesti