19.7 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Tragedija u Francuskoj: Sin ubio majku iz BiH, svjedoci otkrivaju njen herojski život

Francuski mediji već danima izvještavaju o porodičnoj tragediji u kojoj je sin ubio majku, a danas su se pojavili i novi detalji.

Naime, u prvi mah je objavljeno da je Srbin ubio majku, da bi se danas ispostavilo da je riječ o porodici iz Bosne i Hercegovine, koja je izbjegla nakon rata u Francusku.

Kako je već objavljeno, ubistvo se desilo u Bouxieres-aux-Dames, u blizini Nansija, na istoku Francuske. U svojoj kući ubijena je majka Biljana. Policija je uhapsila jednog od njenih sinova, osumnjičenog da je počinio ubistvo. Biljana je pored ovog sina, imala još dvoje djece, sina i ćerku.

Njeni poznanici i ljudi za koje je radila u prvom svjedočenju za francuske medije otkrivaju kakva je žena bila Biljana. Izabek, jedna od njenih poslodavaca kaže da je nevjerovatno da je Biljana preživjela rat u BiH da bi dočekala da joj se desi ovako nešto za šta je optužen njen sin.

Mediji prenose da se ona godinama bavila čišćenjem kuća kod privatnih lica. Ova majka, stara 52 godine, imala je nekoliko poslodavaca. Izabel, jedna od njih, govori o ovoj ženi i kakva je ona bila.

U srijedu ujutru, dan posle tragedije, Izabel je došla u porodični dom: „Ona je nekoliko godina radila u mojoj kući kao čistačica“.

Šokirana, saznala je za njenu smrt u novinama odmah sutradan poslije ubistva: „Trebala je da dođe na posao u moju kuću juče popodne. Zvala sam je nekoliko puta, ali se nije javljala. Bila sam zabrinuta, jer obično uvijek najavi ako neće doći ili ako ima problem.“

Pošto je već neko vrijeme poznavala, Izabel je željela da kaže par iskrenih reči Biljani:

„Bila je divna, pozitivna osoba, uvijek sa osmjehom. Bila je tako ljupka i ljubazna da je u svemu vidjela lijepo.”

Dodaje da je bila izuzetno hrabra žena koja je preživjela strahote rata i započela novi život u Francuskoj: „Sa porodicom je pobjegla od rata u BiHi da bi došla u Francusku. Svuda je trčala i vrijedno radila za svoju djecu. Osim toga, radila je i za mnoga druga privatna lica u gradu.”

Kaže da se Biljana uvijek snalazila, uprkos problemima.

„Nikad nije odustala uprkos svim poteškoćama. Malo je pričala o tome kako ne bi smetala ljudima“, zaključuje Izabel.

Izvor: nezavisne.com

Povezane vijesti

Najnovije vijesti