18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Tragedija u popularnom ljetovalištu: Muškarca ubila struja u đakuziju, žena kritično

Muškarac star 43 godine preminuo je nakon što je, kako se izvještava, doživio strujni udar u đakuziju u popularnom ljetovalištu u Meksiku, javlja magazin People.

Incident se dogodio oko 20.30 po lokalnom vremenu u utorak, 11. juna, u kompleksu privatnih kondominijuma u Puerto Penjasku, Meksiko, prema saopštenju koje je na Fejsbuku podelila Generalna kancelarija tužilaštva meksičke savezne države Sonora.

U saopštenju se identifikuje muškarac kao Horhe N, i navodi se da je bio u đakuziju sa Lizeh N. Navodi se da je muškarac preminuo, a žena zadobila povrede usljed “mogućeg električnog udara”.

Istraga je u toku, a vlasti će sada pokušati da “utvrde porijeklo električnog kvara”, navodi se u saopštenju, prenosi Telegraf.

Prema američkim medijima, muškarac je bio iz El Pasa u Teksasu.

CBS4 je objavio da su članovi porodice potvrdili da je par Horhe Giljen i Lizet Zambrano. Prema izvještaju, Zambranova (35) je u kritičnom stanju i nalazi se u bolnici. Navodno je prebačena u SAD.

Incident se, kako se navodi, dogodio u Sonoran Sea Resort-u. Ljetovalište nije odmah odgovorilo na zahtjev magazina People za komentar.

Jedna žena je rekla vlastima da je htjela da pomogne paru u đakuziju, ali je doživjela strujni udar čim je pokušala da uđe u vodu.

Medicinska sestra Sara Gaitan-Perez iz Gudjera u Arizoni boravila je u ljetovalištu kada se incident dogodio, prema Arizona Daily Star-u.

Ona je izjavila da su Horhe i Lizet bili jedini ljudi u đakuziju kada je došlo do strujnog udara.

“Upravo smo izašli iz bazena, a moj muž i sin su bili u istom đakuziju oko sat vremena pre toga”, rekla je medicinska sestra, koja je izvodila reanimaciju na paru.

“Supruga je postala svjesna i disala je samostalno kada je na nosilima odvezena u ambulantu”, dodala je Gaitan-Perez.

GoFundMe kampanja kreirana u ime porodica para prikupila je više od 27.000 dolara do četvrtka, 13. juna.

Izvor: Nezavisne

Povezane vijesti

Najnovije vijesti