19.7 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Tragična priča o Maidu iz Tešnja

Maid je iz Tešnja. Ima 26 godina, oženjen je i ima troje djece. Zadesila ga je teška sudbina o kojoj smo već ranije pisali. Nakon objavljenog apela prije nekoliko mjeseci, javilo se puno građana koji su pomogli porodici u tom trenutku, međutim Maid još nije ozdravio i potrebna su mu novčana sredstva za liječenje.

Da podsjetimo!

Maid je imao saobraćajnu nesreću prije pet mjeseci, te je hitno prebačen za Zenicu u bolnicu gdje je bio u komi petnaest dana. Liječenje u Zenici je trajalo više od mjesec dana.

Otpušten je iz bolnice u lošem stanju odnosno ostao je nepokreten i prepušten porodici na njegu i brigu. Ovog momka mnogi vole, pa je uz pomoć dobrih prijatelja i porodice uspio ostati živ i nastaviti borbu za ozdravljenje. Svakodnevna posjeta fizioterapeuta i Maidov trud doveli su do velikog napretka.

Sada je svjestan i živci u tijelu su počeli da se bude. Počeo je praviti sitne pokrete nogama i ima jak stisak u obje ruke, što je veliki napredak za njega. Došao je do te faze kada može malo i da sjedi, naravno uz pomoć pri podizanju. Njegova dijagnoza je 100% invalid.

Trenutno je na liječenju u Fojnici i tamo ostaje minimalno mjesec dana, te bi trebao biti prebačen u stacionar da napokon izvade kanilu iz grla, kako bi se mogao hraniti normalno na usta. Na povratku iz banje, s Maidom se mora još puno raditi kako bi napredovao do te faze da može biti poslan u hrvatske toplice koje garantuju oporavak, a za to je potreban novac kojeg Maid nema.

Molimo sve ljude dobre volje koji mogu pomoći da se jave njegovoj supruzi na broj telefona 062/461-585.

U prilogu je i broj deviznog račun Maidove supruge, a tekući broj je na ime Sabina Krnjić, Sparkasse bank 1994606059152032, svrha uplate/ Pomoć za liječenje.

Zos radio

Povezane vijesti

Najnovije vijesti