32 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

Travančić: Menadžeri su me reketarili, odlazak iz Sarajeva mi je najveća greška

Dvadesetdvogodišnji bh. nogometaš Anid Travančić je prethodnih godina privukao veliku pažnju svojim nogometnim umijećem, nastupao je za hrvatske, kao i bh. klubove među kojima je i Sarajevo, a bio je član mlade reprezentacije BiH. Sve je ukazivalo na jednu veliku karijeru, no, stvari su krenule naopako. Anid je postao žrtva menadžera i povukao se iz nogometa, ali se sada vraća prvoj ljubavi i namjerava dokazati svoj kvalitet.

Travančić je u julu 2013. godine stigao u Sarajevo nakon što je nastupao za zenički Čelik. Na Koševo je stigao kao veliko pojačanje, no, klub je napustio već narednog ljeta. U medijima se pisalo svašta, a sve je uglavnom bilo daleko od istine, otkrio je Travančić u razgovoru za portal Klix.ba.

“Sarajevo sam napustio iznenada jer sam bio pod velikim pritiskom menadžera, koji su me reketarili, obećavali mi svašta, a onda me odveli u Njemačku. Međutim, tamo mi nisu osigurali ni probu, a pogotovo ne klub. Tada je već bilo kasno vratiti se u Sarajevo, koje je već formiralo ekipu. Odlazak iz Sarajeva je moja najveća greška, jer je to najbolji klub u BiH s najboljom upravom i navijačima”, izjavio je Travančić.

Nakon povratka iz Njemačke, Anid više nije želio ni razmišljati o nogometu.

“Dugo nisam igrao, više od godinu dana. Previše sam se razočarao u nogomet i ljude, jednostavno nisam želio da pričam o nogometu ni da igram. Međutim, dogodila se promjena i vratio sam se nogometu s većom voljom nego ikad do sad. Pred povratak na teren sam trenirao pomalo, nisam imao mnogo izbora jer je važio ugovor s menadžerima, koji mi nisu dozvoljavali da odem bilo gdje. To je sada iza mene, nemam menadžera, a uz mene je samo moja porodica, što je i najbitnije. Ostalo je sve laž”, rekao je mladi nogometaš.

Nakon dugotrajnog odsustva s nogometnih terena, Anid se ponovo aktivirao u svom matičnom klubu, Borcu iz Jelaha, a sudbina je htjela da jedna od prvih utakmica bude prijateljski susret sa Sarajevom u Jelahu.

“Na teren sam se vratio dolaskom u Borac, klub u kojem se napravio prve nogometne korake. Veoma teško mi je bilo igrati protiv Sarajeva, jer volim taj klub i jako mi je žao što nisam ostao u bordo dresu”, kazao je Travančić.

On je trenutno igrač lidera 2. lige Federacije – Centar, TOŠK-a iz Tešnja, kluba u kojem oživljava svoju karijeru.

“U Tešnju sam prezadovoljan, imamo dobru ekipu i igramo odlično, što pokazuje i tabela. Cilj nam je 1. liga FBiH i čisto sumnjam da nas neko može spriječiti u tome. Mi igrači, uprava, publika i grad Tešanj to zaslužujemo, kao i pažnju javnosti”, istakao je dvadesetdvogodišnji nogometaš.

Povratak nogometu nije bio lagan, kako u fizičkom, tako i u psihičkom smislu. No, Anid je na pravom putu i svima koji su smatraju da je svoj talent “prokockao” namjerava dokazati da su ga prerano otpisali.

“Iskreno, bilo mi je veoma teško vratiti se na teren, veliku sam pauzu napravio, ali sam dobro prošao pripreme i osjećam se odlično. Dosta toga se promijenilo, gurnuo sam od sebe loše ljude i sada sam miran. Ponovo se radujem treninzima i utakmicama. Znam da sam važio za velikog talenta, ali dar koji imam neće nikad nestati. Samo mi je snaga potrebna, vratit ću se još jači. Imam 22 godine i sada mnogo pametnije razmišljam nakon svega što sam doživio. Mislim na greške koje sam pravio i posljedice, tako da činim sve da se ne ponove. Želim ponovo igrati na visokom nivou, siguran sam da to mogu”, izjavio je Travančić.

U nedjelju se na stadionu Grbavica igra gradski derbi između Željezničara i Sarajeva, a Anid vjeruje u uspjeh bivšeg kluba.

“Divovi su puno jači, moje Sarajevo će pobijediti”, završio je Travančić.
(Klix.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti