Travančić potpisao za Vis Simm-Bau: Pogriješili su oni koji su digli ruke...

Travančić potpisao za Vis Simm-Bau: Pogriješili su oni koji su digli ruke od mene

43
0
PODIJELI

Dvadesetsedmogodišnji bh. nogometaš Anid Travančić novo je pojačanje NK Vis Simm-Bau, kluba koji se takmiči u 1. ligi Federacije BiH, ali koji ima visoke ambicije.

Travančić je donedavno bio član Usore, a u nastavku prvenstva će pokušati pomoći novom klubu da ostvari zacrtane ciljeve.

“Mislim da je NK Vis Simm-Bau pokazao ozbiljnost od početka takmičenja u kantonalnoj ligi pa do 1. lige Federacije BIH. Ovo područje treba imati premijerligaša i to su naše ambicije. Četvrti smo i zaostajemo svega četiri boda za liderom, a prvenstvo je dugo i pojačanja su odlična. TOŠK, Rudar i Posušje su bili najozbljniji rivali, ali uz nova pojačanja, mislim da neće biti konkurenata našoj ekipi”, izjavio je Travančić za portal Klix.ba.

Njemu se predviđala velika karijere, no očekivanja nije ispunio, barem ne još. Anid vjeruje da još uvijek može da ih opravda.

“Moj povratak u ozbiljniji nogomet će pokazati da su pogriješili svi oni koji su digli ruke od mene. Želim dokazati ljudima da nisam ostao samo talent, nego da mogu i moram uraditi nešto za ovaj klub i ljude koji vjeruju u mene”, rekao je dvadesetsedmogodišnji nogometaš.

Iskoristio je priliku da se zahvali Usori.

“Hvala Usori i predsjedniku Anti Matiću na korektnom odnosu. Ovaj klub je pravo mjesto za mlade igrače, naučit će kako se trebaju odnositi prema nogometu i bit će usmjereni na pravi put”, završio je Travančić.

On je u karijeri osim Usore nastupao za TOŠK Tešanj, Wiener Linien, Radnički Niš, Novi Pazar, Proleter Teslić, Sarajevo i zenički Čelik, a igrao je i za mlađe selekcije reprezentacije BiH.

Klix.ba

NEMA KOMENTARA