17 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

Trener Galatasaraja želi Avdiju Vršajevića dovesti iz Osmanlispora

Trener Galatasaraja želi Avdiju Vršajevića dovesti iz Osmanlispora – Nogometaš Osmanlispora i bivši igrač našeg Čelika Avdija Vršajević uskoro bi se mogao naći u dresu čuvenog Galatasaraja. Prema navodima turskog Sabaha, to je želja trenera ovog mega-poznatog turskog prvoligaša, danskog stručnjaka Jan Olde Riekerinka.

Navodno su već danas obavljani i razgovori, a za sada nema više detalja. Ono što je sigurno da obostrani interes postoji, da su i danas vođeni razgovori njegovog mendžera i uprave Galatasaraja. Zvanično, Avdija ima još dvije godine ugovor s Osmanlisporom, ali je sigurno da, ako nađe zajednički jezik sa Galatasarajem, višestrukom turskom prvaku novčani uvjeti će predstavljati najmanji problem.

Svakako da mi imponuje interesovanje Galatasaraya za moje usluge. To je sve što trenutno mogu kazati”, rekao je za naš portal Vršajević.

Biografija:

Avdija, rođen u Doboju, je karijeru započeo u TOŠK-u iz Tešnja za koji nastupa do 2004. kada prelazi u sarajevski Željezničar. Nakon Željezničara igra za zenički Čelik iz kojeg 2007. odlazi u Spartu iz Praga. Za Spartu nije nastupao u prvenstvenim utakmicama. Iz Sparte odlazi na dvije posudbe, prvo, u SK Kladno, a zatim u Tatran Prešov. Nakon isteka posudbe napušta Spartu i odlazi u Tatran. U Tatranu je zaigrao u 60 prvenstvenih utakmica i pritom postigao tri zgoditka.

Prije početka sezone 2011./12. vraća se u Čelik za koji je nastupio u 21 prvenstvenoj utakmici. U ljeto 2012. priključuje se Hajduku. Za Hajduk je debitirao u prvom prvenstvenom kolu protiv Istre, u Puli (0:0), dok je prvi zgoditak postigao u gradskom derbiju, za pobjedu Hajduka od 0:1. U julu 2015. godine, Vršajević napušta Hajduk i prelazi u turski klub Osmanlispor.

Što se tiče reprezentativne karijere, u 2006. godini, Vršajević dobiva pozivnicu da nastupi za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Za seniorsku reprezentaciju BiH debitirao je 2012. godine u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije, koju je BIH dobila rezultatom 3-0.U ljeto 2014. godine, Vršajević dobiva pozivnicu da nastupi za seniorsku reprezentaciju BIH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.U trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Brazilu, Vršajević postiže svoj prvi gol za BIH u pobijedi protiv reprezentacije Irana rezultatom 3-1.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti