16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Trener pasa o ubistvu pit bulla u Tesliću: “Mia nije bila agresivna”

Nakon što je Nenad Aleksić u selu Đulići u opštini Teslić ove sedmice brutalno ubio psa rase pit bull objesivši ga za drvo, oglasio se Banjalučanin Mladen Miljuš, školovani trener pasa.

Mladen kaže da je Mia bila izuzetno pametan pas, mirna i staložena. Pas kojem je svako dijete moglo pristupiti bez obzira na njenu veličinu i izgled.

“Sva njena veličina je bila u tome da je bila dobra, mirna i privržena vlasniku. Mia koja niti mačku na cesti nije dirala. Jednostavno nije obraćala pažnju na ništa oko sebe. Nije zaslužila da bude brutalno ubijena i nakon svega obješena. Obješena u neposrednoj blizini dječjeg igrališta gdje je najviše vremena provodila, a da pri tome nije pokazala ni najmanju dozu agresivnosti”, napisao je Miljuš na Facebooku.

Nada se da je ovo posljednji pas koji će platiti glavom zbog nečije nepromišljenosti i nervoze.

Pita se, zašto joj je presudila, kako on kaže, osoba u alkoholizovanom stanju i sklona nasilničkom ponašanju.

Pas koji je ubijen nije imao prijavu da je prije napao nekoga.

Podsjećamo, nakon brutalnog ubistva psa, oglasio se i Nenad Aleksić koji je rekao da se taj dan u njegovom dvorištu igralo više djece kada je došao pit bull.

“Sin od devet godina je povikao ‘Tata, tata’, dotrčao sam, sva sreća nije ga ugrizao pas, ali dijete ima ogrebotine i što je još gore, traume. U toj huji, kada sam došao, bio je na lancu, a na kraju je imao nešto slično špagi i uhvatio sam ga za povodac, valjda je to bilo jače, moguće da sam od te nervoze uvrnuo jače i stisnuo, nisam psa udario ničim, ali on je valjda uginuo”, rekao je ranije Aleksić.

Ostaje nejasno kako od psa poput pit bulla koji je po riječima Aleksića agresivan, bez ujeda nastaju ogrebotine, prenosi Srpskainfo.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti