3.5 C
Tešanj
Srijeda, 17 Aprila, 2024

TUGA, SUZE I BOL: Klanjana dženaza i obavljen ukop poginuloj Safiji i Nihadi Kantić iz Vukova kod Tešnja

Na mjesnom mezarju u Vukovu kod Tešnja danas je poslije ikindije namaza klanjana dženaza i obavljen ukop tragično poginuloj Safiji i Nihadi Kantić, koje su prekjučer poginule u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu R474 (Prnjavor-Novi Šeher) kod Jelaha.

Podsjetimo, majka Safija i njena kćerka Nihada poginule su na licu mjesta, a ljekari Kantonalne bolnice Zenica i dalje se bore za život njenog 10-godišnjeg sina Semira koji je već drugi dan u dubokoj komi i životno ugrožavajućem stanju smješten u Jedinici intenzivnog liječenja.

Sa neizmjernim bolom, tugom i suzama članovi porodice, prijatelji i komšije oprostili su se danas od Safije i Nihade. Mještani Vukova, gdje su živjele poginule, još uvijek su u šoku i nisu mogli pretjerano govoriti o samoj tragediji.

– Molimo Uzvišenog da spasi život malog Semira, da preživi. Ova tragedija sve nas je pogodila i još uvijek ne možemo vjerovati da se ovo desilo – kroz suze je prokomentarisao za “Avazov” portal mještanin Vukova, bliži rod porodice Kantić.

Zbog ove porodične tragedije danas je na području općine Tešanj proglašen Dan žalosti.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti