21.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Turska državna televizija(TRT) snimala spot u Tešnju

U prelijepom ambijentu Eminagića kuće u Tešnju, snimana je muzička emisija u organizaciji Državne turske televizije (TRT), sa specijalnim gostom Nenom Murićem.

Pjevač je izabrao ovu lokaciju i nije se pokajao, jer zaista, ono što se vidi na snimcima koje su zabilježile kamere TRT-a gledaoce ostavlja bez daha. Naime, svake godine grupa poznata pod imenom “Gayda Istanbul” realizira ovaj projekat u nekoliko zemalja Balkana.Do sada su učešće uzeli mnogi popularni pjevači sa naših prostora, poput Amire Medunjanin, Seje Pitića, Pljevaljskih Tamburaša, Elene Hristove, Anete Nakovske i dr.

Ove godine Neno ih je oduševio izvedbama lijepih narodnih pjesama. Pjevač je sa svojim bendom nastupio ispred Eminagića konaka, depandansa Muzeja Tešanj, a snimanje je proteklo u najboljem redu. Emisija će se na TRT-u prikazati u novembru mjesecu i jedna je od najgledanijih muzičkih emisija na ovoj televiziji.

Neno je posebno bio oduševljen domaćinima u Tešnju, direktorom muzeja i njegovim pomoćnicima, ali i prijateljima koji su pritekli u pomoć i bili im cijeli dan na usluzi. Ozbiljnost projekta je na visokom nivou, a to se moglo zaključiti organizivanošću brojne ekipe koja je došla iz Turske, te kamionom opreme koju su za ovu priliku dovukli sa sobom.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti