21.4 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Tužilaštvo traži strožu kaznu optuženoj za trovanje šefice

Tužilaštvo je zatražilo strožu kaznu za Ninu Ninković (58) iz Banjaluke, koja je pod optužbama da je u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda pokušala da ubije radnu koleginicu i šeficu Slađanu Tanasić tako što joj je u šoljicu sa kafom sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt, u prvostepenom postupku, vođenom u Okružnom sudu u Banjaluci, osuđena na dvije godine zatvora.

S druge strane, odbrana je na žalbenom ročištu pred Vrhovnim sudom Republike Srpske zatražila da se prvostepena presuda Ninkovićevoj ukine i predmet vrati na novi postupak ili da se presuda preinači jer tvrde da se ne radi o krivičnom djelu koje joj se optužnicom stavlja na teret.

Takođe, odbrana traži da joj se ukine pritvor.

Podsjetimo, Blagoje Dragosavljević, predsjednik Sudskog vijeća, obrazlažući raniju, prvostepenu presudu, naglasio je da je na nju moguće izjaviti žalbu, baš kao i na rješenje kojim je Ninkovićevoj produžen pritvor.

Optužena je, dodao je sudija, krivično djelo počinila sa eventualnim umišljajem, a utvrđeno je da koncentracija supstanci koje je sipala u kavu nisu mogle prouzrokovati smrt, te je riječ o nepodobnom pokušaju ubistva, pišu Nezavisne novine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti