28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Tužna vijest iz Jelaha – preselio je ZAIM HUJDUR (ZAJKO) legendarni snimatelj i fotograf

Ovim putem vas obavještavamo da je jučer nakon srčanog udara na drugi svijet preselio naš mještanin Zaim Hujdur u 62-oj godini svog života. Iskreno saučešće porodici i rodbini.

Zaim Hujdur je bio jedan od najboljih snimatelja našeg kraja i majstor fotografije. Godinama je snimao priloge za BH televiziju te je snimio na stotine video materijala. Snimao je i za lokalne televizije a ostaće upamćen po mnogobrojnim video zapisima I hiljadama fotografija koje je ostavio iza sebe i poklonio ih svome mjestu i državi.

Uvjek je bio spreman za svoju zajednicu da na bilo koji način dadne svoj doprinos. Bio je dugogodišnji snimatelj svih manifestacija u Jelahu na što su mu mještani JELAHA jako zahvalni i pamtiće vrijednog Zajku dokle god su živi.

Volio je pomagati drugima a posebno je koristio svaku priliku da posavjetuje i da popriča sa djecom. Ovo je veliki gubitak za porodicu Hujdur za koju je bio jako vezan i koja mu je bila na prvom mjestu. Mrzio je nepravdu. Posljednjih godina bio je ložač u OŠ ” 1. MART” JELAH i eto jučer je oko 12 sati prema riječima jednog našeg mještana, predao ključeve od škole jer je gotova grejna sezona pa mu je ovaj rekao vidimo se na jesen a rhm. ZAJKO mu je odgovorio: “Ko živ ko mrtav”.

Život ide dalje prijatelju moj vrijedni. Bio si pravi primjer borca kroz život, bio si pravi pokazatelj kako se čuva i njeguje porodica. Bio si, mogu reći, jednim velikim dijelom učitelj mnogima i uvjek si želio da svoje znanje prenosiš mlađima. A tvoje znanje je bilo veliko u svim segmentima života. Nema šta nisi znao uraditi i napraviti moj dobri prijatelju.

Na kraju molim UZVIŠENOG ALLAHA DA TI PODARI DŽENNET U OVOM BLAGOSLOVLJENOM MJESECU RAMAZANA.

zosradio.ba/by: Almir Subašić Ćime

Povezane vijesti

Najnovije vijesti