16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

U-17 reprezentacija BiH na Šibovima

Danas (13.09) na stadionu Šibovi u Jelahu trener U-17 reprezentacije, g-din Sakib Malkočević je imao priliku pogledati 30-tak mladića 1996 godišta iz čitave Bosne i Hercegovine, i uvjeriti se u njihovo nogometno znanje.

 

Svi koji su bili prisutni mogli su vidjeti i trojicu momaka iz FK Borac, i po onome što su pokazali možemo biti itekako zadovoljni i ponosni na ove momke.
Demir Bedak, Enver Buljubašić, i Almin Pezer su momci koji su osim dresa reprezentacije nosili i oznake našeg kluba, i  odlično se predstavili treneru Malkočeviću.
Demir Bedak je dominirao visinom među svojim vršnjacima, ali je sigurno bio među boljim na sredini terena, što je i potvrdio kada je postigao odličan gol, imao je još dvije dobre prilike, ali i nekoliko odličnih proigravanja, što je bilo više nego odlično za ovog mladog igrača našeg kluba.
Nadamo se da će trener Malkočević uvidjeti njegov potencijal, i da Demir svojom visinom, tehnikom, i pregledom igre sasvim sigurno ima mjesta u reprezentaciji.

Enver Buljubašić je igrao desnog beka, i sama njegova pojava na terenu sama govori da se radi o vrlo snažnom momku, što je i pokazivao ne dozvoljavajući protivničkim igračima da prođu po njegovoj strani. Enver se treneru Malkočeviću nametnuo ne samo kao odbrambeni igrač, nego i kao vrlo ofanzivan napadač, kada je u nekoliko navrata projurio kraj protivničke odbrane, i napravio pravu pomutnju pred golmanom druge ekipa, ali iako je prijetio u napadu, za nekoliko sekundi smo ga vidjeli na svojoj poziciji u odbrani.

 

Treći naš igrač je mladi Almin Pezer koji je danas odigrao mjesto stopera, i sasvim dobro je odradio svoj posao. Možda i najnezahvalnije pozicija za dokazivanje, jer jedna greška može upropastiti sav trud, ali Almin je, Iako je na drugoj strani imao brzonoge napadače, ostao smiren, odigrao sigurnu rolu, i svi se slažemo da je to mladić na kojeg sasvim sigurno možemo računati u budućnosti.

Danas je ovo bio dan kada su ovi momci ostvarili svoj san da zaigraju u dresu Bosne i Hercegovine, i mi im svima čestitamo na svemu što su pokazali, posebno se zahvaljujemo treneru Malkočeviću i njegovim pomoćnicima što su izabrali Jelah pored toliko velikih gradova i velikih stadiona u Bosni i hercegovini, ali ono što želimo poručiti svim mladim igračima je da vrijedno treniraju, da slušaju savjete i upute trenera, i možda će i oni sutra dobiti priliku da obuku sveti dres, a ova tri igrača danas nisu dobili priliku bez razloga, imali su oni mnogo muke i odricanja kako bi danas igrali na Šibovima.

 Posebnu zahvalu u ime ovih momaka moramo uputiti upravi FK Borca sa Senadom Subašićem na čelu, koji su uopšte i omogućili da danas u Jelahu ugostimo trenera Malkočevića, jer sav ovaj talenat, i sav trud koji ulažu naši momci, mogao bi biti uzaludan kao u mnogim godinama iza nas kada se pregršt talentovanih igrača nisu uopšte mogli nametnuti jer ih niko nije ni gledao, a sada djeca iz Jelaha ravnopravno igraju sa djecom iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Zenice, što je u prošlosti bilo prosto nemoguće.

Zato se nadamo da će svi znati cjeniti napore koje ulaže čitav tim ljudi iz FK Borac, od predsjednika, članova uprave, trenera, pa do Ruleta koji je odlično pripremio teren na Šibovima, a posebno se nadamo da će to znati cjeniti mladi igrači koji imaju uslove kao malo ko u malim pa i velikim gradovima u BiH, a svoju zahvalu najbolje će pokazati marljivim i redovnim treniranjima, i maksimalnim zalaganjima na utakmicama, a mi se nadamo da ćemo u skorije vrijeme gledati nekoga od momkaka iz našeg kluba u reprezentaciji i velikim klubovima.

 

FKBorac.ba

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti