-1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023
spot_img

U 2011. godini knjige najviše čitali školarci!!

“Često ćeš uvidjeti da je knjiga bolji prijatelj od čovjeka” izjavio je nekad krajem 18-tog stoljeća talijanski pisac i političar Luigi Settembrini.

Istraživanja su također pokazala da je čitanje učinkovitiji i brži načina opuštanja od brojnih drugim metoda kao što je slušanje muzike, šetnja ili ispijanje čaja. Samo šest minuta čitanja smanjuje razinu stresa za dvije trećine.

Tom prigodom kontaktirali smo Opću knjižnicu u Usori, da provjerimo što se najviše čitalo u 2011. godini na području općine Usora.

Iz biblioteke su nam objasnili kako su najčitanije knjige u protekloj godini bile one knjige koje pripadaju dječijem uzrastu. To objašnjavaju podatkom da su školarci najčešći korisnici bibliotekarskih usluga.

Što se tiče tog dijela najviše su se čitale školske lektire. Osim obvezne lektire, dosta su se čitala i djela zabavnijeg i edukativnijeg sadržaja. Od toga su nam izdvojili knjige Mire Gavran, Sanje Pilić, Sanje Polak, R.L. Stinea, Šime Ešića, Stjepana Tomaša.

Iz Odjela za odrasle biblioteku su najviše posjećivali studenti. Studenti su pretežito tražili stručnu literaturu.

Objasnili su nam da se dosta čitala i lagana štiva kao i mnogi moderni bestseleri.

Tako su se među najčitanijima našli sljedeći autori: N.B. Hubijar, J.Matanović, P. Coelho, C. Ahern, S. Meyer, K. Hosseini.

Opća knjižnica u Usori broji 422 člana u 2011. godini koja je bila i peta godina postojanja knjižnice.

Drag nam je podatak da mladi još uvijek žele čitati knjige i da knjige još uvijek ne izumiru kako to javnost misli. Pozivamo vas da posjetite najbližu biblioteku i da se učlanite.

Zahvaljujemo Općoj knjižnici Usora na ustupljenim informacijama.

Jelah.info

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,411FansLike
289FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti