15.1 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Marta, 2023
spot_img

U bolnici zamijenili pacijente. Rodbina sahranila pogrešnog muškarca

Uprava Opće bolnice Celje u Sloveniji potvrdila je da je bolnica obavijestila pogrešnu rodbinu nakon smrti starijeg pacijenta.

Kako su objasnili, dva pacijenta koji nisu imali identifikacijske oznake i nisu mogli komunicirati s bolničkim osobljem prevezeni su jednim vozilom hitne pomoći iz doma za starije osobe, zbog čega su prilikom prijema pogrešno identificirani.

Jedan muškarac u međuvremenu je preminuo, porodica je organizirala pogreb, a da je riječ o zabuni saznalo se u srijedu poslijepodne kada je drugi pacijent otpušten iz bolnice.

Robert Potočnik, direktor Doma penzionera Trubar, rekao je da je u srijedu u njihov dom došla osoba za koju se sumnja da je umrla, javljaju 24ur, a prenosi RTL.hr.

Naime, dvojica muškaraca iz Doma penzionera jednim vozilom hitne pomoći prevezeni su na bolničko liječenje.

“Komunikacija s njima nije bila moguća, a također nisu imali nikakve identifikacijske oznake na sebi. Prihvaćeni su i identificirani na temelju informacija radnika Hitne i prijemne dokumentacije.

Tokom liječenja jedan od pacijenata je preminuo, a zbog promjene identiteta obaviještena je pogrešna rodbina”, rekao je stručni direktor bolnice Franc Vindišar, dodajući da se tako vršila identifikacija.

Rodbina nije došla identificirati pokojnika, a kada je drugi pacijent otpušten, porodica je već organizirala pogreb za, pokazat će se kasnije, krivog pokojnika.

Izvor: crna-hronika

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,533FansLike
294FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti