27.5 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

U Bosni se poštena igra zove “lakrdija”

Kaže se da treba da prespavamo jednu noć i da onda komentarišemo, ja sam evo prespavao dvije, sinoć odgledao snimak utakmice, po internetu čit'o komentare da se naježiš, a jutros u Sport Avaz čitam veliki naslov “Lakrdija u Jelahu…” i nešto mi ružno jer Jelah i Borac to nisu zaslužili da čitava država čita i govori kako je Borac u Jelahu naštimao nekakvog sudiju.
Mnogo ispravnije bi bilo da je naslov glasio “Lakrdija TOŠK-ovih igrača u Jelahu” jer za svih 90 minuta (po riječima komentatora na Smart TV utakmica je završena u 91. minuti) utakmice koliko su odigrali nisu napravili dvije poštene prilike dok su sa druge strane mogli dobiti još najmanje tri gola.
Niko ne pominje remi u Tešnju sa Azotom, pa ti si prvak i gubiš dva boda kod kuće umjesto da pobjediš, i remijem u Jelahu proslaviš titulu prvaka.
Nije pošteno da se po novinama povlači ime Jelaha i Borca zajedno u rečenici sa “lakrdija” a da se ne napiše objašnjenje da je Borac u svemu tome samo igrao pošteno, i bio izmedju dvije vatre Bosne i Toška – ekipa koje sada ispadaju nevinašca u ovom sportu.
I Bosna i TOŠK su i prije početka sezone znali kako Borac igra i da u Jelahu neće moći računati na puštanje bodova i trebali su svoje probleme rješavati negdje drugo, eto brate sada imaju priliku i jedni i drugi da rješe pitanje prvaka u utakmici Bosne sa Usorom (ja lično vjerujem da će i Usora igrati pošteno kao Borac), a neka nas malo popuste.
Svima je lijepo doći u Jelah i govoriti kako se u Jelahu igra najpošteniji fudbal a sada i jedni i drugi od Borca prave krivca, i jedni i drugi su prije utakmica Bosne i Toška na Šibovima govorili kako je Borac prodao utakmicu onim drugim, i Visoko i Tešanj su brujali od špekulacija i nekakvih dojava, a i jedne i druge Borac nadigra i dokaza da ako hoćeš u viši rang onda se tako trebaš i ponašati, a ne da uđeš u utakmicu kao da igraš protiv nekakvog petoligaša.
Zato svi prvo uredite svoja dvorišta pa onda pišite po novinama o Jelahu i Borcu ako imate šta !

JAsko Sadikovic

Povezane vijesti

Najnovije vijesti