U Doboju uhapšen lopov za kojim je tragala tešanjska policija

U Doboju uhapšen lopov za kojim je tragala tešanjska policija

4615
0
PODIJELI

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 24.05.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala M.H. sa područja opštine Doboj Jug, FBiH, zbog osnova sumnje da je na području grada Doboja izvršilo više krivičnih djela „Teška krađa“ i „Krađa“.

Za prijavljeno lice M.H. postoji osnov sumnje da je tokom prošle godine izvršilo provalu u podrumske prostorije u Doboju odakle je otuđilo bušilice, te da je početkom mjeseca maja tekuće godine, izvršilo provalu u jedno privredno društvo u Doboju odakle nije ništa otuđilo.

Takođe, kod navednog lica je nakon lišenja slobode pronađen i oduzet smotuljak u kome se nalazila manja količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima „Krađa“ i „Teška krađa“ u pokušaju.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za licem inicijala M.H. Opštinski sud u Tešanju raspisao potragu, te nakon izvršene kriminalističke obrade navedeno lice je predato pripadnicima Sudske policije FBiH radi izdržavanja kazne zatvora u Kazeneno-popravnom zavodu Zenica, stoji u saopćenju portparola Dragane Kerkez.

NEMA KOMENTARA