17.2 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

U FBiH počinje ukidanje škola u blizini kladionica

NAPOMENA: Ovaj tekst je SATIRIČNOG KARAKTERA 

Problem posjete maloljetnika kladionicama u našoj zemlji je problem o kojem se govori gotovo dvije decenije. Veliki broj kladionica, te gotovo nemogućnost kontrole maloljetnih da idu u njih, velika su briga kako vlasti tako i roditelja. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je jučer izašla s prijedlogom rješenja koji je usvojen, te koji bi mogao u velikoj mjeri popraviti ovu statistiku.

“Desetine hiljada kladionica širom zemlje je gotovo nemoguće smjestiti po parametrima koji nameću zakonske regulative. Norma da kladionica ne smije biti blizu škole minimalno 200 metara pravi svima probleme, pa tako i nama iz vlasti. Ovaj prijedlog će u znatnoj mjeri pomoći svima, kako bi se problem kladionica u blizini škola riješio”, ističe Rasim Golijanin, parlamentarac u Vladi FBiH.

Plan će obuhvatiti zatvaranje i rušenje svih školskih objekata u krugu od 200 metara od kladionica, te će se tako riješiti problem koji je decenijama enigma u našem društvu.

“S obzirom na to da su sportske kladionice mjesta koja upošljavaju mnoge ljude, te s druge strane jedini izvor nade za naše sugrađane koji redovno dolaze i uplaćuju novac, nehumano je da njih zatvaramo. Odlučili smo se zatvoriti sve osnovne škole u blizini kladionica, jer smatramo da je to manja šteta za društvo nego da zatvorimo kladionice. Današnja djeca su svakako klošari koje ni škola ne može ispraviti i odgojiti, tako da nema fajde da s pravimo Englezi, ovako je svima bolje”, dodao je Golijanin.

Djeca svakako idu u kladionice bilo to zabranjeno ili ne, te će tako od sada umjesto po školama, svoje bezbrižne dane moći provoditi po stolovima kladionica, pratiti utrke pasa i tako raditi nešto korisno od svog života.

Zos radio

Povezane vijesti

Najnovije vijesti