9.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

U jednom selu četiri žene za dva dana rodile 10 beba

Samo dva dana četiri su žene na svijet donijele desetero djece, devet djevojčica i jednog dječaka. Rođena su dva para blizanaca i dvije trojke, javlja Dnevnik HRT-a

Inače, trojke se u Evropi rađaju u omjeru 1:8000. Ohrabrujuću priču na kraju godine u kojoj je u Hrvatskoj rođeno najmanje djece u posljednjih nekoliko desetljeća, donosi Ruža IštukMarija, Cvita i Diva na svijet su stigle prije dva dana.

‘Kada sam čula da nosim trojke, ispočetka je bio šok. Ne brinem se ništa, stvarno, ni za cure ni za sebe, super je sve. Tata je presretan, svaki dan nam je tu. Jedva čeka da izađemo, doma je sve spremno, tako da jedva čekamo šou’, rekla je Dijana Dujić Zadro za Dnevnik HTV-a.

U ovoj intenzivnoj samo djevojčice, Dijanine i još jedne trojke. Sreća je to, ali i organizacijski i liječnički izazov.

‘Zahtjevno je voditi tu trudnoću, zahtjevan je i sam čin porođaja’, objašnjava Mato Pavić, specijalist ginekologije.

‘Najmanja djevojčica ima 1 kg, a najveća negdje 1.790 kg. One moraju biti prvo potpuno stabilno, na sobnom zraku normalno disati, moraju uspostaviti normalnu prehranu i sve. Ako bude sve onako kako mi priželjkujemo i očekujemo, možda za jedno mjesec dana, otprilike mogli bi očekivati njihov otpust’, rekla je Sonja Anić Jurica, subspecijalistica neonatologije, prenosi Biznis Info.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti